TØFF PERIODE: Steven Gerrard sier de tre siste månedene har vært de verste i livet hans. Foto: Jon Super / AP / Scanpix
TØFF PERIODE: Steven Gerrard sier de tre siste månedene har vært de verste i livet hans. Foto: Jon Super / AP / ScanpixVis mer

Knust Gerrard stiller spørsmål ved om han kan komme tilbake etter sitt livs tøffeste periode

- Det har vært en massiv skuffelse.

(Dagbladet): 14. april. Liverpool tar et stort steg nærmere seriegull med 3-2-seier over tiittelutfordrer Manchester City. Etterpå samler kaptein Steven Gerrard lagkameratene i en sirkel og sier: «Dette skal f*** meg ikke glippe».

13 dager etterpå er Gerrard i hovedrollen igjen: Som bakerste mann, sklir den levende Liverpool-legenden og forærer Chelsea 1-0. Merseyside-laget taper til slutt 2-0. Ligatroféet, det han aldri har vunnet, glipper. Likevel.

Ny nedtur Ikke lenge etter reiser Gerrard til VM. Også for England er han kaptein. Oppgaven er å gå foran med et godt eksempel, men selv om ønsket er stort, er hellet det motsatte.

Mot Uruguay er 34-åringen uheldig - igjen. Etter en duell på midtbanen, stusser han ukontrollert ballen bakover. Luis Suárez snapper den opp, banker kula forbi keeper Joe Hart og sender England ut av VM.

Gerrard legger ikke skjul på at det har vært tøft.

- Jeg har sannsynligvis vært gjennom de tre verste månedene i livet mitt, sier Gerrard i et ferskt intervju med The Mirror.

- Må takle det Han har måttet tåle mye tyn den siste tida. Mange mener Gerrard kostet Liverpool ligagullet - at det var kun hans feil at ikke de røde løftet troféet til slutt.

- Det er derfor det var så hardt. Jeg gjorde ikke en feil. Jeg mistet ikke markeringen på en dødball. Jeg bommet ikke på et straffe. Jeg gjorde ikke en dårlig pasning. Alle mennesker i verden sklir en gang i løpet av livet. Enten om det er i trappene, på gulvet eller hvor det nå enn skulle være.

- For meg skjedde det på banen og på et virkelig dårlig tidspunkt. Men over 38 kamper har du mye både med og mot deg. Det er det som avgjør om du vinner serien eller ikke, men det øyeblikket skjedde på et essensielt tidspunkt og jeg er nødt til å takle det. Det har jeg også har tenkt til å gjøre, sier Gerrard.

- To massive nedturer Midtbanestrategen forteller at han har sett reprisene av Chelsea-fadesen flere ganger, men at han ikke kommer til å bruke mer tid på det. Han orker ikke å gjenoppleve smerten om igjen og om igjen.

- Når man kjemper om ting på dette nivået, vil det alltid være hjerteskjærende nedturer. De tre siste månedene har vært en massiv skuffelse for meg. Det er jeg nødt til å bruke til noe positivt.

- Som 34-åring, vil jeg ikke la de tre siste månedene være det jeg sitter igjen med (etter karrieren). Det er viktig at jeg avslutter på topp. Jeg har opplevd to massive nedturer i løpet av kort tid. Det gjør at den kommende sesongen blir en god test for meg.

- Kan jeg komme tilbake?

- Jeg har troen på at jeg kan klare det, sier Gerrard.