Ranheim - Rosenborg

Knust i trønderderbyet: - Vi ble filleristet

Rosenborg er serieleder for første gang denne sesongen.

MÅL: Anders Trondsen kunne strekke armene i været og juble for en perlescoring mot Ranheim. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
MÅL: Anders Trondsen kunne strekke armene i været og juble for en perlescoring mot Ranheim. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Ranheim - Rosenborg 1-3 (1-2)

TRONDHEIM (Dagbladet): Forrige gang Rosenborg spilte en obligatorisk bortekamp mot Ranheim var i 1989. De to bynaboene møttes i cupen, og storebror gikk av med en knusende 16-1-seier.

Siden den gang har mye forandret seg. Mest merkbart er Ranheim klatretur til toppen av norsk fotball. Den lille klubben fra fjæra i Trondheim spiller sin første sesong på øverste nivå, og har imponert voldsomt.

Spenningen var derfor stor da de to barket sammen på Ranheim stadion lørdag kveld, i det som har blitt kalt «århundrets kamp» av hjemmelaget.

Coolens første seier

Det ble imidlertid ingen festaften for hjemmelaget som til slutt måtte se seg slått 3-1. Mike Jensen, Anders Trondsen og Marius Lundemo scoret målene for bortelaget, mens Erik Tønne sto for hjemmelagets nettkjenning.

Rini Coolen har satt i trenerstolen i litt over to uker, og var svært fornøyd etter å ha tatt sin første trepoenger.

- Jeg synes det er en fortjent seier. Det var det viktigste i dag - det var en kamp vi måtte vinne. Men jeg er enda mer fornøyd med måten vi vinner på, vi skapte så mange sjanser ved å spille god fotball, sa Rini Coolen til Dagbladet etter kampen.

Ranheim-trener Svein Maalen var skuffet og innrømte at laget hans i dag møtte overmakten.

- Jeg sitter igjen med følelsen av å bli litt filleristet. Spesielt i den første omgangen. skaper de mange sjanser og har ballen mye. Vi sliter defensivt, noe som ikke er likt oss. Vi er selvfølgelig skuffet over at vi ikke fremstår litt bedre, men vi har også respekt over at vi møter et veldig godt fotballag. Rosenborg fremstår solid, og vi sliter individuelt og kollektivt. Vi er ydmyke med tanke på det, forteller han.

I ny rolle

Extra Arena var fullsatt for anledningen, og det var fullt trykk fra start fra de rundt 3000 frammøtte.

Kampen var naturligvis av stor betydning for begge lag, spesielt med tanke på den lokale prestisjen, men også med tanke på tabellplassering. Rosenborg jakter seriegullet som så mange ganger tidligere, mens Ranheim også kjemper for en plassering helt i toppen av Eliteserien.

Kun fire poeng skilte de to naboene før kampen, men Rosenborg må fremdeles tåle et solklarte favorittstempel. Og det var også storebror som kom best i gang.

Først var Even Hovland fryktelig nære å sende de svart- og hvitkledde i ledelsen etter ni minutter. Midtstopperen var oppe i Ranheim-feltet på en corner, men headingen hans snek seg en liten meter utenfor mål.

Da var Mike Jensen hakket mer presis to minutter senere. Ranheim hadde kastet folk framover på en kontring, men bortelaget slo tilbake med samme mynt. Jensen fikk tak i ballen, og spilte raskt opp mot Nicklas Bendtner. Han serverte ballen videre til Alexander Søderlund, som med et presist innlegg fant Jensen igjen. Dansken hadde kommet på et sugende løp, og bredsidet ballen i hjørnet på volley.

Jensen har fått en ny rolle under Rini Coolen. I stedet for å være indreløper, ligger 30-åringen nå i en fri rolle bak angriperne. Der har han funnet seg godt til rette,

Perlescoring

Ranheim var ikke ufarlige, og kom til noen mindre sjanser, men det var likevel Rosenborg som styrte showet.

Og etter 26 minutter smalt det igjen fra gjestene. Denne gangen fra Jensens midtbanekollega Anders Trondsen.

Birger Meling spilte ballen tilbake til Trondsen, som la den til rette på cirka 25 meters hold. Han sto nesten stille da han banket til, men ballen føyk lynraskt mot krysset. Even Barli fikk en hånd på den, men det var likevel ikke nok til å stoppe RBK i å gå opp i 2-0.

Trondsen har blitt koblet til italienske Atalanta denne uka, og ifølge Adressa var de til stede under begge kampene mot Celtic. Kanonkula mot Ranheim gjør nok ikke klubben mindre interessert.

Tente håpet

Til tross for to scoringer i mot ga ikke hjemmelaget opp. Og ti minutter før pause kom scoringen som ga håp om en snuoperasjon.

Erik Tønne mottok ballen på høyrekanten, dro seg innover, og spilte vegg med Mads Reginiussen. Ranheims eneste ikke-trønder serverte ballen presist gjennom Rosenborg-forsvaret i retur, og fra kloss hold fikk Tønne pirket ballen inn bak André Hansen.

Før Ranheim-målet hadde både Søderlund og Bendtner store muligheter til å øke RBKs ledelse. Og noen minutter etter 2-1-scoringen, traff Jensen tverrliggeren. Det var med andre ord bortelaget som var klart best i løpet av de første 45 minuttene.

- Vi har blitt litt filleristet her, innrømte Ranheim-trener Svein Maalen overfor Eurosport i pausen.

Store sjanser

Begge lag fortsatte å skape sjanser etter sidebytte. Ranheim maktet også å flytte laget litt høyere i banen, og kjempet for en utlikning.

Først fant Tønne Øyvind Storflor med en presis pasning. Kanten dro seg inn bak forsvaret på et touch, og fikk avsluttet alene med keeper. Dessverre for han gikk ballen rett på Hansen.

Litt senere var Tønne nære å score sitt andre for kvelden. Han mottok ballen i bakrom etter en presis langpasning, men forsøket på å lobbe over RBK-keeperen var mislykket.

Spikeren i kista

I stedet for en Ranheim-utlikning, var det i stedet Rosenborg som økte ledelsen et kvarter før full tid.

Jonathan Levi skrudde et frispark over muren, og Barli fikk akkurat slått den opp i tverrliggeren. Ballen spratt ut i feltet igjen, og der fikk Marius Lundemo kjempet den over streken. Da hadde samtlige av Rosenborgs sentrale midtbanespillere scoret.

Med tre poeng i bagasjen topper Rosenborg nå Eliteserien. Avstanden til Brann på 2.-plass er kun ett poeng, og trønderne har riktignok spilt en kamp mer enn rivalene fra Bergen. Ranheim ligger på 4.-plass før runden fullføres søndag kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer