Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knust Ingvild Snildal stormet i garderoben etter kvaliknedtur

Slått ut i forsøksheatet på 100 meter butterfly.

SMILET FORSVANT: Ingvild Snildal var regnet som outsider til medalje før 100 meter butterfly i OL, men ble slått ut i kvalifiseringen.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SMILET FORSVANT: Ingvild Snildal var regnet som outsider til medalje før 100 meter butterfly i OL, men ble slått ut i kvalifiseringen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

LONDON/OSLO (Dagbladet): En svært skuffet Ingvild Snildal ble utslått i forsøksheatet på 100 meter butterfly i OL i formiddag.

Den norske jenta ble nummer sju i sitt heat, med tiden 59,01. Det ga en beskjeden 22.-plass, og det var det. Helt knust gikk hun rett forbi pressen uten å snakke med noen etter det mislykkede forsøket i bassenget.

Oppløst i tårer
Snildal trengte flere minutter for seg selv etter nedturen, og da hun til slutt snakket med NRK, var hun fortsatt utrolig skuffet og oppløst i tårer.

- Jeg forstår ærlig talt ikke hva som har skjedd. Jeg har aldri følt meg bedre på trening. Det er nå vi har mulighet, så det er veldig tungt akkurat nå, sier hun.

- Jeg står som et spørsmålstegn. Det er ufattelig at jeg svømmer så sakte. Jeg svømte under norsk rekord på 200 meter butterfly på trening tidligere i uka, så jeg skjønner ikke dette, sier Snildal.

Var i form
Heatet hennes ble vunnet av amerikanske Dana Vollmer på 56,25, ny olympisk rekord.

25. mai svømte Snildal inn til EM-gull på samme distanse, og selv om hun ikke var i nærheten av å love noe liknende før OL, hintet hun før lekene om at hun var i sitt livs form.

- Jeg har gjort bedre tider enn jeg har gjort noen gang tidligere på trening, det kan jeg si. Målet er finale og gjerne en pers, sa Snildal.

Slik gikk det ikke. 59,01 er et knapt sekund svakere enn vinnertiden i EM.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media