Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knust Lotte Sejersted gråt etter sjetteplassen

Kjørte fortere enn gullvinnerne på to mellomtider.

LEI SEG: Sjetteplass i utfor i OL er ikke noe å fnyse av, men Lotte Smiseth Sejersted lå lenge an til noe bedre. Her trøstes hun i målområdet. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
LEI SEG: Sjetteplass i utfor i OL er ikke noe å fnyse av, men Lotte Smiseth Sejersted lå lenge an til noe bedre. Her trøstes hun i målområdet. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

SOTSJI (Dagbladet) Lotte Smiseth Sejersteds sjetteplass i utfor kan ikke kalles annet enn oppløftende, men for den norske jenta selv smakte den åpenbart mest av skuffelse rett etterpå.

Sejersted var raskere enn de to gullvinnerne på de to første mellomtidene, men mot slutten gikk det litt saktere, og i mål var hun 44 hundredeler bak.

ALPINPRINS: Kronprins Haakon fulgte utforrennet sammen med generalsekretær i Norges Idrettsforbund Inge Andersen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
ALPINPRINS: Kronprins Haakon fulgte utforrennet sammen med generalsekretær i Norges Idrettsforbund Inge Andersen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

Det var tungt å svelge. En gråtende Smiseth Sejersted måtte trøstes av sine landsmenn i målområdet etterpå, tydelig skuffet over at pallen røk.

Må synke inn - Jeg har veldig blandete følelser, jeg følte meg uslåelig og kjente at det kom til å bli veldig bra da jeg sto opp, sier hun til TV 2 etter løoet.

- Jeg trodde jeg skulle komme på pallen i dag, selv om jeg ikke har forutsetninger for å si det. Jeg følte meg bare veldig glad. Det kommer til å gå noen timer, så kommer jeg til å være dritglad, men det må synke litt inn. Du vet hvor mange timer du har lagt ned, sier Sejersted, som fortsatt var i tårer da hun snakket med kanalen.

Historisk gulldeling For første gang i OL-historien måtte et alpingull deles mellom to utøvere, da slovenske Tina Maze og sveitsiske Dominique Mazin begge kjørte inn på 1.41,57 i bakken i Rosa Khutor.

For Slovenia var det tidenes første alpingull i OL, mens Gisin er første sveitsiske utformester siden Michaela Figini i 1984, ifølge NTB.

Ragnhild Mowinckel kjørte i likhet med Sejersted veldig fort høyt oppe i løypa, men tapte mye mot slutten og endte langt nede på listene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media