Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knust Lukaku dediserte målet til sin avdøde venn

Junior Malanda døde i en bilulykke lørdag.

HYLLET KOMPISEN: Da Romelu Lukaku scoret for Everton i FA-cupkampen mot West Ham i går, feiret han ved å peke mot himmelen - en gest for å hylle sin avdøde venn, Junior Malanda. Foto: REUTERS/Toby Melville
HYLLET KOMPISEN: Da Romelu Lukaku scoret for Everton i FA-cupkampen mot West Ham i går, feiret han ved å peke mot himmelen - en gest for å hylle sin avdøde venn, Junior Malanda. Foto: REUTERS/Toby Melville Vis mer

(Dagbladet): Lørdag døde det belgiske fotballtaltentet Junior Malanda (20) i en bilulykke.

- En kjempetragedie, sa Caroline Graham Hansen til Dagbladet i går. Den norske jenta spiller i tyske Wolfsburg, samme klubb som Malanda.

Romelu Lukaku, som var en nær venn av Malanda, dediserte i går sitt mål i FA-cupen til den avdøde 20-åringen. Etterpå publiserte han et bilde på Instagram med en rørende tekst:

- Junior, jeg ga alt for deg og prøvde å gjøre deg stolt. For første gang i mitt liv var jeg trist etter en scoring... Jeg lover at jeg skal gjøre deg stolt. Jeg elsker deg og savner deg veldig mye, skriver Lukaku.

- Et utrolig sjokk Everton-trener Roberto Martinez legger ikke skjul på at dødsfallet preget Lukaku, og belgieren hyllet kompisen ved å peke mot himmelen etter scoringen.

- Det var et utrolig sjokk for Rom og alle. Vi alle visste at han hadde det forholdet til Junior. Det var utrolige nyheter å få, så det har vært hardt. Rom har helt klart vært preget av det. Alle har det, for å være ærlig, siden vi spilte mot dem for kort tid siden, sa Martinez til The Guardian før kampen.

Everton møtte Wolfsburg i Europa League i november i fjor.

- Det er så trist og vanskelig å fatte. Rom er veldig lei seg. Han er konstant i kontakt med familien, men han har vært sterk. Å spille fotball lar deg trolig glemme den følelsen, og det er akkurat det han trenger, sier Martinez.

- Offer for dårlige venner De siste par dagene har det kommet fram flere detaljer rundt bilkrasjen som førte til dødsfallet.

Ifølge tyske Die Welt skal bilen ha hatt en fart opp mot 200 km/t. Ifølge avisa mener politiet at farten ikke sto til værforholdene. Malandas manager Peter Smeets mener Malanda var et offer for dårlige venner.

Malanda skal heller ikke ha hatt på seg setebelte.