Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sverre Lunde Pedersen falt fra VM-gullet

Knust Lunde Pedersen: - Så bittert som du får det

Nordmannen hadde gullet i sin hule hånd. Så hektet han skøytene og falt.

FALL: Sverre Lunde Pedersen hektet skøytene og skeli inn i reklameskiltene. Fallet kostet han VM-gullet. Foto: AP/Peter Dejong
FALL: Sverre Lunde Pedersen hektet skøytene og skeli inn i reklameskiltene. Fallet kostet han VM-gullet. Foto: AP/Peter Dejong Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sverre Lunde Pedersen hadde alle tiders mulighet til å ta Norges første gull i allround-VM på 24 år søndag, men en liten feil ødela alt.

Fana-løperen heltent skøytene og falt i en sving, og sklei inn i reklameskiltene langt banen. Der ble nordmannen stående på knærne for å se om Kramer kom gående, før han reiste seg og prøve å få fart på beina igjen.

Lunde Pedersen kjempet seg mesterlig tilbake, og plutselig gikk han fortere og forbi Kramer igjen. Det holdt imidlertid ikke mot Patrick Roest, som til slutt ble verdensmester.

- Det er nesten så jeg ikke tror det har skjedd. Jeg prøvde å gå det jeg kunne, men det var ikke nok. Det er så bittert som du får det, sa en tydelig preget Lunde Pedersen til NRK.

- Moralsk vinner

Etter løpet ble han sittende med hodet i fanget, og prøvde å holde tårene tilbake. Trener Sondre Skarli mener nordmannen hadde fortjent å vinne i Amsterdam.

- Alle vet at han er den moralske vinneren. Han er i egen klasse. Det var vondt rett og slett. Jeg er stolt over måten han reiser seg og fortsetter. Han fortjener pris på idrettsgallaen som årets forbilde, sier han til NRK.

I paret før Lunde Pedersen og Kramer, satte Patrick Roest press på de to. Nederlederen lå sju sekunder bak nordmannen i sammendraget og gikk inn til 13.44.95 på sin 10 000 meter. Det var tiden Lunde Pedersen og Kramer måtte forholde seg til. Til slutt var det altså Roest som var sterkest totalt sett.

- Jeg er glad for å bli verdensmester, men det er trist for Sverre. Han var best på 1500-meteren og jeg tror han ville vunnet her også. Det er en litt annerledes følelse for meg også, men jeg er veldig stolt over å være verdensmester, fortalte han til kanalen.

Forrige gang en nordmann vant allround-VM på skøyter var i 1994 i Göteborg. Den gangen var det skøytelegenden Johann Olav Koss som var best og kunne juble for norsk gull.

I allround-VM summeres resultatene 500 meter, 1 500 meter, 5 000 meter og 10 000 meter sammen, og det er den som totalt sett har prestert best som går seirende ut.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!