Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knust Ndure vet ikke om han fortsetter med løpinga

- Jeg har mest lyst til bare å slappe av.

TRØSTENDE KLEM: Wallace Spearmon gir Jays en klem etter 200-meteren. Ndura var langt nede etter ikke å ha kvalifisert seg til finalen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
TRØSTENDE KLEM: Wallace Spearmon gir Jays en klem etter 200-meteren. Ndura var langt nede etter ikke å ha kvalifisert seg til finalen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer

Ingenting stemte for Jaysuma Saidy Ndure i semifinalen på 200 meter onsdag. Han mistet både rytmen, humøret og finalen etter å ha løpt på 20,42 sekunder.

Han var svært skuffet etter å ha blitt kraftig slått i sitt heat, der Yohan Blake vant med 20,01 foran Wallace Spearmon med 20,02 og Christophe Lemaitre med 20,03.

- Målet mitt var London-OL. Nå vet jeg ikke hva som skjer videre. Jeg har ikke lyst til noen som helst. Det er umulig å si hva som skjer videre. Kanskje vi ses i NM. Ja, jeg sier kanskje, for jeg vet ikke sikkert, sa Ndure til NTB.

Han var langt nede etter å ha innsett at det gikk like dårlig på 200 meteren som på 100, der han ble slått ut allerede i kvalifiseringen på grunn av en tellefeil.

Onsdag kveld løp han for fullt, men likevel var han fem hundredeler for sent over mål til å nå finalen.

- Jeg har mest lyst til bare å slappe av og tenke på noe helt annet enn løping, sa han, kastet vannflaska si i veggen og forlot intervjusonen etter at praten hans med norske pressefolk var over.

Det var trist.

90 meter - Jeg startet bra og løp 90 meter uten problemer, men de siste ti meterne i svingen mistet jeg rytmen. Etter det begynte jeg å stresse.

- Det var ikke dette jeg hadde lyst til. Jeg ville til finalen og mener jeg var god nok for det. Målet mitt var å komme hjem med medalje, sa Ndure og ristet oppgitt på hodet.

KLAPP PÅ SKULDRA: Usain Bolt ga Jaysuma Saidy Ndure en klapp på skuldra etter 200 meteren. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
KLAPP PÅ SKULDRA: Usain Bolt ga Jaysuma Saidy Ndure en klapp på skuldra etter 200 meteren. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg er i kjempeform, og jeg hadde virkelig troen på at dette skulle gå bra etter den oppvarmingen jeg hadde før denne semifinalen, men det gikk altså ikke, sa Norges beste sprinter.

I Beijing for fire år siden gikk det heller ikke som planlagt for ham. Også da forlot han Fugleredet (olympiastadion) i skuffelse, men den gangen var det en skade som hadde skylden.

Bronse Han kom til London-OL som fersk bronsevinner på 100-meteren fra EM i Finland og etter å ha forberedt seg det siste trekvart året i USA. Men i London ble det stang ut for ham på begge distansene.

Han gjorde en tabbe på 100-meteren og ble slått ut fordi han bremset for mye på de siste 15-20 meterne. Deretter kom han til kort på 200 meteren, rett og slett fordi han ikke løp fort nok.

Nå kommer han nok til å ta en lang pause før han bestemmer seg for hva han skal gjøre videre, men alt tyder på at bare skuffelsen fra OL har lagt seg, så er Jaysuma Saidy Ndure tilbake på banen. Dette er nok ikke det siste vi har sett fra ham.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media