Emilie Christensen i VM:

Knust norsk VM-spiller: - Det er ikke meningen å gråte

Alle jublet for seier, men for Emilie Christensen kom tårene.

TØFF DAG: Norge vant stort, men Emilie Christensen tok til tårene etter kampen mot Polen. Dagen derpå måtte hun også tørke tårer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TØFF DAG: Norge vant stort, men Emilie Christensen tok til tårene etter kampen mot Polen. Dagen derpå måtte hun også tørke tårer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BIETIGHEIM-BISSINGEN (Dagbladet): Emilie Christensen (24) er norsk mesterskapsdebutant og bakspilleren har fått en del spilletid så langt i VM. Mest fikk hun i nedsablingen av Polen i går.

Samtidig som resten av laget jublet for seier, måtte hun selv tørke tårer.

VM-SPILLER: Emilie Christensen på vei til pressetreffet onsdag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VM-SPILLER: Emilie Christensen på vei til pressetreffet onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- VM har vært oppturer og nedturer, sier Christensen til Dagbladet.

- Nedturer?

- Ja. Den kampen i går... Jeg burde klart å spare tårene til jeg kom hjem fra hallen, sier Larvik-spilleren, før tårene igjen begynner å renne.

Dagbladet møter 24-åringen inne på spillerhotellet dagen etter Polen-kampen. Både norsk, dansk og svensk presse er til stede for å få en bit av VMs store favoritter. For Christensen er det første gang i et mesterskap på denne størrelsen. Hun har vært god i eliteserien og Larvik - og sto helt uten landskamper før hun fikk plass i VM-troppen.

Christensen forteller om store ambisjoner, men at hun føler hun ikke har grepet sjansene hun har fått i VM.

- Det er ikke meningen å gråte, altså, sier Christensen, mens tårene triller nedover kinnet.

Hun tar tre sekunders pause.

- Jeg trener for dette hele året, og da blir det mange følelser når det ikke stemmer på banen. Du bygger opp forventninger til deg selv, og da blir fallhøyden stor. Jeg følte at alt gikk feil. Jeg bommet, traff ikke på det jeg ønsket. Da blir det en liten personlig nedtur. Nå har jeg grått i nesten ett døgn, sier Christensen, før hun drar litt på smilet.

Samtidig som Norge har storspilt i VM med tre strake seire, er det blitt en følelsesmessig berg-og-dal-bane for 24-åringen.

- Jeg har snakket med masse med de andre jentene om dette. Vi er på samling, lever tett på hverandre, alt blir så intenst. Det eneste vi forbereder oss til er kamp, og når sjansen først kommer, da blir det sårt når jeg vet jeg kan så mye bedre, sier Christiansen.

Nye sjanser

Mot Argentina (36-21) fikk hun sin første VM-scoring. Mot Polen i den påfølgende kampen følte hun at egen prestasjon sviktet.

- Derfor ble det en del tårer også etter kampen i går. Men jeg har fått god støtte av spillerne. Jeg kan ikke grave meg ned, sier Larvik-backen.

- Prestasjonen din er da ingenting å gråte for?

- Jeg føler at jeg ikke får ut mitt beste, og at jeg ikke tar vare på sjansene jeg får. Jeg har fått mye spilletid... Da du spiller kamper merker du hver feil så utrolig godt. Det er det som sitter igjen. I mitt hodet er det bare jeg som gjør mye dumt, sier Christensen.

- Det kommer mange flere sjanser...

- Ja, jeg må bare bite tennene sammen og gjøre meg klar til kamp mot Tsjekkia i morgen, sier bergenseren.

- Hvordan vil du beskrive mesterskapet ditt?

- Motiverende, lærerikt og utfordrende. Jeg har ikke tid til å stå her og gråte, sier hun og ler litt.

Christensen kommer fra Os ved Bergen og spilte i Fana til hun var 20 år i 2013. Så dro hun videre til hardtsatsende Glassverket. I sommer var hun klar for Larvik. De som følger norsk håndball tett har kanskje allerede langt merke til navnet gjennom juniorlandslag (VM-sølv i 2010) og i eliteserien.

Nå er hun en del av VM-troppen som seiler opp som en av de virkelig gullfavorittene.

- Som lag har vi prestert veldig bra, og jeg har egentlig ingenting å klage på. Nå satser vi på at spillet fortsetter like bra - og kanskje blir enda bedre. Jeg skal i alle fall gjøre alt jeg kan for å heve mitt eget spill, sier Christensen.

Norge møter Tsjekkia torsdag klokka 20.30. Gruppespillet avsluttes mot Sverige fredag kveld til samme tid.

Friske spillere

Norges assistenttrener Mia H. Högdahl forteller om et tsjekkisk lag i framgang.

- Tsjekkia er et lag i utvikling. De er sterke og har spilt gode kamper - og noen litt svake kamper, sier Högdahl.

I dag er det fridag for håndballkvinnene med en rolig treningsøkt. Så er det litt fritid, før hele laget skal se Tsjekkia på video i kveld.

Positivt for det norske laget er at Heidi Løke og Emilie Hegh Arntzen er meldt friske etter matforgiftning i går. Dermed er det 16 friske spillere som gjør seg klar til nye kamper.

Nytt er det også at keeper Silje Solberg skal bli en del av treningsgruppa og bidra på trening. Hun er derimot ikke offisielt en del av VM-troppen og hun er ikke aktuell for kamp. Troppen kan maksimalt være 16 spillere.

Gruppe B
Norge3300101-636
Sverige320191-874
Tsjekkia320189-834
Ungarn310277-702
Polen310278-942
Argentina300358-970

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer