Knust og forbanna lot hun medaljen ligge. Nå kommer helomvendingen

- Jeg er lei meg.

HELOMVENDING: Sarita Devi var alt annet enn nådig i sin kritikk av dommerne under semifinalen i kvinnenes lettvektsklasse i boksing. Nå kommer det plutselig en helomvending, og hun beklager at hun nektet å motta sin bronsemedalje. Foto: NTB Scanpix
HELOMVENDING: Sarita Devi var alt annet enn nådig i sin kritikk av dommerne under semifinalen i kvinnenes lettvektsklasse i boksing. Nå kommer det plutselig en helomvending, og hun beklager at hun nektet å motta sin bronsemedalje. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I går skrev Dagbladet om den indiske bokseren Sarita Devi som under medaljeseremonien for kvinnenes lettvektsklasse i boksing nektet å motta sin bronsemedalje.

Bakgrunnen for dette var at hun følte seg totalt bortdømt i semifinalen.

Det internasjonale bokseforbundet var ikke nådige i sin dom over Devi, og sa at «det virket som om hele greia var planlagt av apparatet rundt henne, og det er trist å se at en bokser ikke vil ta imot medaljen sin».

- Jeg er lei meg Om det er press fra forbundet vites ei, men nå har Devi kommet med en offisiell beklagelse for sin oppførsel.

I et åpent brev til forbundets president skriver Devi at hun angrer, og ber om unnskyldning for det som skjedde.

- Jeg er lei meg for mitt emosjonelle utbrudd. En sånn hendelse kommer aldri til å inntreffe igjen, skriver hun ifølge nyhetsbyrået AP.

Helomvendingen kommer altså bare 24 timer etter at Devi sa følgende:

- Jeg er villig til å ofre karrieren min om det kan hjelpe andre boksere og forbedre systemet.

- Hva faen Dommerne tildelte Devis motstander, sørkoreanske Park Ji-na, seieren i samtlige runder. Da rant det fullstendig over for Devis ektemann, Chongtham Thoiba Singh.

Ifølge nettstedet Inside The Games skal han ha konfrontert dommerne, og gjørt det klinkende klart hva han mente om deres prestasjon.

- Dere har tatt livet av boksesporten. Si ikke til meg at det her er greit. Det er ikke greit. Hva faen holder dere på med? Hun vant denne kampen, og så gir dere den til Sør-Korea, skal han han skreket, før han havnet i klammeri med sikkerhetspersonalet.

Det er usikkert om det internasjonale forbundet kommer til å forfølge saken ytterligere.