Knust Riseth

Vidar Riseth kompletterte ei marerittaktig uke med en ny skjebnesvanger feil mot Odd. Han mistrives sterkt i rollen som syndebukk.

Odd Grenland- Rosenborg 3- 0

(2- 0) Odd stadion

T: 7816.

Mål: 1- 0 Olivier Occean (37), 2- 0 Christian Flindt Bjerg (45), 3- 0 Espen Hoff (75).

Dommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand.

Gult kort: Vidar Riseth, Daniel Braaten, Rosenborg.

SKIEN (Dagbladet): Rett skal være rett. Vidar Riseth spilte en bra kamp utenom den grove feilen som førte Odd i en meget ufortjent 1- 0-ledelse.

Men feilpasningen i den pressede situasjonen var av det merket som brenner seg inn i hukommelsen som helt avgjørende for kamputfallet. Akkurat som Riseths feil mot Panathinaikos var avgjørende for at RBK tapte i Champions League tirsdag. Spillere på Riseths nivå kan ikke snakke seg vekk fra slike ting.

-  Jeg føler meg ikke som noen synder. Hele laget gjør feil. Og før jeg gjør den klare tabben, så burde vi ha scoret to, kanskje tre mål. Jeg vet det var en stor feil jeg gjorde. Men det var kanskje den eneste feilen min i løpet av kampen. Vi slipper inn tre mål på tre personlige feil, sier Riseth.

-  Gjemme bort

Kroppsspråket til landslagsstopperen sier det meste om hvordan han føler seg om dagen. Vanligvis er Riseth den på Rosenborg som er mest positiv og gir mest av seg selv til pressen. I garderoben etter kampen i går var det en meget skuffet og ordknapp Riseth som nok en gang måtte forklare seg. Det gode gamle Riisth-smilet var borte i den doggvåte bortegarderoben på Falkum.

-  Jeg føler nesten litt behov for å gjemme meg bort nå. Det har vært mye medier i det siste. Både positivt og negativt, sukker han.

Ingen konsekvenser

Men han kan trøste seg med at ingen i Rosenborg vil gi ham skylda for noe som helst. Rosenborg-trener Ola By Rise drar fram en gammel, god klisjé når han blir konfrontert med Riseths feil.

-  Det er en klassisk trykkfeil. Det er fortsatt sånn at vi både taper og vinner sammen.

-  Så Riseths feil, og missene til Frode Johnsen de siste kampene får ingen konsekvenser?

-  Hva mener du vi skal gjøre med Vidar? Skal jeg ta fra ham bilen, eller ungene? spør By Rise retorisk tilbake.

-  Tilfeldig

Riset bak speilet ville kanskje være å sette ham på benken. Selv om det neppe vil skje. Heller ikke med Frode Johnsen - som misset på straffespark og ikke spilte i nærheten av så bra som vi vet han kan.

-  Klart jeg føler et ansvar når jeg bommer på en straffe, men jeg kan jo ikke ta ansvaret for at vi taper alene. Jeg kan ikke gå og henge meg i tverrliggeren på grunn av dette, smiler han.

-  Er det tilfeldig at du ikke har scoret og laget har tapt de siste kampene?

-  Ja, det er så små marginer. Hadde jeg satt et mål i Hellas, og scoret på straffen, så hadde folk sikkert sagt at jeg var i kjempeform. Det går opp og ned i fotball. Noen nedturer må man tåle.

Ola By Rise antyder svakt at det harde kampprogrammet til landslagsgutta Riseth og Johnsen kan være en årsak til den lille nedturen de to har hatt siste uka.

-  Jeg kan ikke si det sikkert, og vil ikke spekulere. Men det er jo ikke umulig at det harde programmet har spilt litt negativt inn.

God sprint

Selv om ligaledelsen nesten er spist opp av Vålerenga og delvis Tromsø, så fortviler ikke Ola By Rise.

-  Nei, og det er fordi vi spiller såpass bra som vi gjør i første omgang. Jeg har aldri sagt at ledelsen vår har vært trygg. Og det er så mange myter om RBK. At vi alltid leder med ti poeng på høsten, og at vi alltid drar fra mot slutten. Det er nå vi skal vise hva vi er lagd av.

-  Hvem er farligst av Vålerenga og Tromsø?

-  Alle blir farlige. Det viktigste er uansett at vi sjøl må snu noe som ikke har vært bra nok i det siste. Og vi skal gjøre som gode sprintere. Vi skal ikke se bakover eller til siden. Gode sprintere ser bare rett fram.

KNUST: Landslagsstopperen Vidar Riseth har fått mye kritikk den siste tida i takt med Rosenborgs mange innslupne mål. I går var han delaktig i et par til. Helst ville han bare gjemme seg bort.