Knust Sundby: - Deprimerende

Martin Johnsrud Sundby er langt nede på grunn av ryggproblemene, som i verste fall kan være karrieretruende.

LANGT NEDE: Martin Johnsrud Sundby frykter at en ryggskade kan sette en stopper for VM-drømmen. Video: Kristoffer Løkås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby brøt søndagens 15 kilometer fri teknikk på grunn av ryggproblemer.

- Det er som å få kniver i ryggen, det er ikke noe godt, sier Sundby til Dagbladet i pressesonen.

Dermed må han se langt etter verdenscupen framover. Han legger ikke skjul på at han har det tungt.

- Det er reprise fra i fjor og det er utrolig frustrerende, og det er det samme problemet som er vedvarende. Det er mye følelser rundt dette, jeg kjenner jeg fysisk har noe å gå med, men jeg går for halv maskin fordi jeg ikke har mulighet til å ta i på grunn av ryggen, så det er kjempedeprimerende, rett og slett, sier Sundby.

BEITOSTØLEN: Det ble dramatisk da den norske langrennseliten åpnet sesongen på Beitostølen. Stjerna Emil Iversen ble disket i kvartfinalen, Johannes Høsflot Klæbo slang med leppa, og den amerikanske stjerna Jessica Diggins skrekkskade vekker oppsikt. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Var forbanna

Lørdag ble han nummer 40 på 15 kilometer klassisk, og da forlot han stadion uten å si et eneste ord til pressen.

- Jeg var virkelig forbanna i går, jeg ville ikke prate med noen. Jeg kjenner at dette kan potensielt knekke de beste drømmene jeg går med denne sesongen. Nå har jeg god tid på meg. Jeg må bare bruke den tiden godt og se hva jeg får ut av det, sier Sundby til Dagbladet.

PLAGES: Martin Johnsrud Sundby plages med ryggen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PLAGES: Martin Johnsrud Sundby plages med ryggen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Kan dette gjøre at du må vurdere ikke bare sesongen, men framtida som skiløper?

- Hvis dette ikke løser seg, så må jeg det. Det ligger jo i bakhodet. Jeg må bruke tida.

- Det er derfor jeg på sett og vis ikke helt klarer å stå her og snakke med dere etter gårsdagen. Det er de tankene som ligger i bakhodet, rett og slett, sier han videre.

Nå må Sundby begynne på null og fokuserer først og fremst på NM.

- Fryktelig synd

Hans Christer Holund gikk helt til topps på 15-kilometeren søndag. Han føler med Sundby.

- Det er fryktelig synd om en så innholdsrik karriere skal ende på den måten. Han har jo levert veldig mange gode prestasjoner for Norge opp gjennom åra og vært en av Norges beste skiløpere i mange år. Så jeg unner ham å avslutte karrieren med et godt løp i VM, men han må passe på helsa, sier Holund.

Sjur Røthe ble nummer tre på Beitostølen, og håper vennen Sundby kommer sterkere tilbake.

- Det er kjedelig. Han er ikke bare en god skiløper som fortjener å gå på ski, han er en kompis også. Det er kjedelig å se at kompiser sliter. Det er ikke noe stas, men jeg håper han gjør det bedre utover i sesongen, sier Røthe til Dagbladet.

Landslagssjef Eirik Myhr Nossum håper teamet til Sundby finner ut av problemene.

- Jeg har ikke fått snakket med ham selv, men jeg fikk med meg at han har slitt med ryggen disse dagene, og det er en kopi fra i fjor. Det må de finne ut av med tanke på VM, sier Nossum til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer