Knust Tande

Daniel-André Tande (28) får ikke hoppe Nyttårshopprennet i morgen og gikk rett forbi mediene i Garmisch-Partenkirchen. Trener Alexander Stöckl varsler full gjennomgang.

LANGT NEDE: Daniel-André Tande mislyktes totalt i kvalifiseringen. Foto: Geir Olsen / NTB
LANGT NEDE: Daniel-André Tande mislyktes totalt i kvalifiseringen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet): Daniel-André Tande var helt knust etter kvalifiseringen til Nyttårshopprennet i dag.

Kongsberg-hopperen landet på 112,5 meter i Garmisch-Partenkirchen og ble nummer 57. Da Dagbladet ba om en kommentar på sletta etterpå, signaliserte Tande at han ikke var i stand til å prate.

Drømmen var blitt knust.

- Jeg har ikke snakket med ham ennå, men han har det helt sikkert ikke bra. Vi må jobbe for å klare å snu dette, sier trener Alexander Stöckl til Dagbladet.

IKKE PLANEN: Daniel-André Tande må være tilskuer til Nyttårshopprennet. Foto: Geir Olsen / NTB
IKKE PLANEN: Daniel-André Tande må være tilskuer til Nyttårshopprennet. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Kvaliken ble vunnet av Dawid Kubacki fra Polen, mens Halvor Egner Granerud ble nummer seks - som beste nordmann. Nyttårshopprennet starter klokka 14.00 søndag. Men det blir uten Tande.

Stöckl varsler nå full gjennomgang av hoppinga til 28-åringen.

- Vi må ta en ordentlig runde med tanke på det tekniske arbeidet. Det var et eller annet som skjedde i den første flyfasen. Han fikk ikke kontakt med skiene. De datt bare ned.

Stöckl fortsetter:

- Vi må inn og ta en analyse av tidligere hopping. Vi må sammenlikne hva som er forskjellen. Flere i trenerteamet kommer til å sette seg ned og se på video av hoppene. Så kommer vi med en tilbakemelding til ham.

BLYTUNGT: Daniel-André Tande slår av en prat med skredder Adrian Livelten etter fiaskoen. Foto: Geir Olsen / NTB
BLYTUNGT: Daniel-André Tande slår av en prat med skredder Adrian Livelten etter fiaskoen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Tande falt stygt i Planica i mars 2021. At han er tilbake i hoppbakken er en bragd i seg selv. Men på årets siste dag var han svært langt nede da han ruslet ut av bakken med 9000 tilskuere.

- Når skihoppere og idrettsutøvere får drømmer knust, er det ganske vanlig at de er skuffet og ikke rasjonelle, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

- Daniel må bare ta utgangspunkt i det om har skjedd. Han må ta tak i situasjonen og jobbe derfra.

- Hvordan reagerer du som sportssjef?

- Jeg synes ikke det er OK at noen av våre utøvere blir skuffet. Men det er en del av toppidretten. Vi må bare hjelpe som best vi kan og bruke erfaringen vi har.

BEST: Halvor Egner Granerud ble beste nordmann på sjetteplass. Foto: Geir Olsen / NTB
BEST: Halvor Egner Granerud ble beste nordmann på sjetteplass. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Selv om Granrud ble beste nordmann på sjetteplass, var han ikke helt fornøyd etterpå. Han leder Hoppuka etter første renn og er mannen alle jakter på:

- Det var ikke maks. Men det var ikke helt krise heller, sier Asker-hopperen etter svevet på 135,5 meter.

- Jeg bommet i sittestillingen gjennom buen og ut mot hoppet. Jeg ble tatt litt av humpene. Det var litt humpete i tilløpet. Sporet hadde smeltet litt, forteller han.

- Hva tenker du om situasjonen til Tande?

- Dette er noe av det verste for en skihopper på hans nivå. Du forventer å kvalifisere deg til alle renn du prøver på.

- Hva kommer du til å si til ham?

- Jeg får se an humøret hans litt, sier Granerud, som feirer nyttårsaften med lagkamerater og familie i kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer