BEHANDLING: Tiller plastres sammen av Snoeks på parkeringsplassen på Rognan. Tydelig preget av velten. FOTO: Kjetil R. Anda / procycling.no
BEHANDLING: Tiller plastres sammen av Snoeks på parkeringsplassen på Rognan. Tydelig preget av velten. FOTO: Kjetil R. Anda / procycling.noVis mer

Knust Tiller rett til sykehus

Dramatisk velt på målstreken i Arctic Race of Norway.

ROGNAN (procycling.no): Det ble svært dramatisk for Rasmus Tiller på den første etappen av Arctic Race. 20-åringen spurtet inn til en råsterk åttendeplass, men det er det som skjer etterpå som preger Ringeriks-rytteren mest i etterkant. For like etter målstreken smeller han i bakken sammen med flere andre ryttere.

– Jeg ble litt overivrig kanskje. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, forteller han til procycling.no.

På en parkeringsplass et steinkast unna målstreken, sitter han innpakket i en dyne på en campingstol mens sportsdirektør Leonard Snoeks bandasjerer det venstre kneet som er blodig. Men det er høyre skulder som gjør vondest, forteller unggutten som ble kjørt rett til sykehus etter praten med procycling.no.

– Jeg må sjekke skulderen, sier han.

– Det gikk veldig fort og jeg så at jeg lå bra an. Men plutselig var det en som skar over til høyre og jeg hadde ikke sjans til å stoppe.

SMELL: Her går det galt for Rasmus Tiller mens Alexander Kristoff jubler for etappeseier. FOTO: Stian Høgland / Avisa Nordland
SMELL: Her går det galt for Rasmus Tiller mens Alexander Kristoff jubler for etappeseier. FOTO: Stian Høgland / Avisa Nordland Vis mer

TV-bildene viste at det var Astana-rytteren Ruslan Tieubayev plutselig skjæren inn i Tiller. Kasakhstaneren ble nummer syv og holdt seg på beina.

Lusing

Tiller rekker knapt å komme seg til hektene etter velten før det smeller igjen. Mens han fortsatt ligger på bakken, får han et slag i låret fra Jarl Salomein fra Topsport Vlaanderen som også har gått i bakken. Belgieren mente velten var forårsaket av Tiller.

– Det var ikke jeg som gikk ned først, men han var irritert og mente det var min skyld. Det er ikke noe jeg bryr meg om. Jeg har ikke lyst til å tryne med vilje, sier Tiller med bristende stemme.

– En kjip start på Arctic Race?

– Ja det ble jo det. Men jeg ble topp ti, så det er greit nok, men jeg skulle selvsagt gjerne ungått å tryne…

– Nå får jeg ta det litt som det kommer, sier han etter en lang pause.

Lite erfaring med velt

Arctic Race er det største rittet Tiller noen gang sykler – hans første proffritt som han forteller selv. Derfor var han ekstra motivert for å vise fram talentet sitt. procycling.no vet at 20-åringen følges tett av Team Joker Byggtorget.

FORSLÅTT: Tiller ble kjørt rett til sykehus etter praten med procycling.no. Der skulle han undersøke skulderen. FOTO: Kjetil R. Anda / procycling.no
FORSLÅTT: Tiller ble kjørt rett til sykehus etter praten med procycling.no. Der skulle han undersøke skulderen. FOTO: Kjetil R. Anda / procycling.no Vis mer

Tiller ble fem på U23-fellesstarten i NM, og har gjort det skarpt som junior, men så langt i karrieren har han unngått store velt. Faktisk var torsdagens velt hans verste noensinne.

– Velt er det eneste som er kjedelig med sykling. Men jeg må ta med meg erfaringen fra dette og bare lære mest mulig. Det går sikkert bedre neste gang.

Tiller var på tidspunktet usikker på om han kom til å starte andre etappe.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!