<strong>GUT:</strong> Lara Gut har fininnstilt formen til sesongstart. Sveitseren leder storslalåmen i Sölden klart etter 1. omgang. Ragnhild Mowinckel er nummer 12, mens Nina Løseth følger på plassen bak.
 Foto:<span style="background-color: initial;">&nbsp;EPA/GIAN EHRENZELLER/NTB Scanpix</span>
GUT: Lara Gut har fininnstilt formen til sesongstart. Sveitseren leder storslalåmen i Sölden klart etter 1. omgang. Ragnhild Mowinckel er nummer 12, mens Nina Løseth følger på plassen bak. Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER/NTB Scanpix Vis mer

Knuste alle konkurrentene i vanvittig omgang

Mowinckel nummer 12.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lara Gut har fininnstilt formen til sesongstart. Sveitseren leder storslalåmen i Sölden klart etter 1. omgang. Ragnhild Mowinckel er nummer 12, mens Nina Løseth følger på plassen bak.

Gut er suveren etter at 30 utøvere har satt utfor i verdenscupåpningen i Sölden. Amerikanske Mikaela Shiffrin på 2. er 1.42 sekunder bak, fulgt av italienske Marta Bassino (+1.84). Mowinckel er hele 3.12 bak lederen, mens Løseth er seks hundredeler bak lagvenninnen.

– Jeg hadde full kontroll hele veien, men det ble altfor «pent». Da blir du overkjørt her. Lara virker å være i en egen klasse, men vi får se. Selv har jeg alle muligheter til å kjøre meg opp i 2. omgang, sa Løseth til NRK etter 1. omgang.

Sterkt utgangspunkt

Løseth hadde startnummer én i sesongdebuten i Østerrike. Hun kom seg gjennom 1. omgang uten store feil.

– Hun virker «ålreit» fornøyd. Spørsmålet er om hun burde turt å gi på litt mer, sa NRKs kommentatorer.

Svaret kom umiddelbart. Lara Gut, som kom på startnummeret etter, dundret inn til klar ledertid. Ingen av konkurrentene maktet å matche sveitseren, som nå har et drømmeutgangspunkt før finaleomgangen.

– Lara Gut tok full kontroll på løypa i denne førsteomgangen, kommenterte NRKs ekspert Marius Arnesen.

– Mye positivt

Ragnhild Mowinckel fikk en bra start, men fikk det ikke helt til å stemme lenger ned i løypa. Hun kjørte likevel inn like foran Løseth.

– Mye positivt i kjøringen til Ragnhild, sa Arnesen.

Maren Skjøld har ikke satt utfor ennå. Hun har startnummer 58 i Sölden.

Amerikanske Lindsey Vonn er ikke med i sesongpremieren. Stjernen prioriterer i stedet bokpromotering.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer