Knuste både rekorden og lagvenninnens hjerte

Jelena Lasjmanova (20) vant 20 kilometer kappgang.

VANT! Jelena Lasjmanova (20) fra Russland vant lørdag 20 kilometer kappgang på verdensrekordtiden 1.25.02. Samtidig ødela hun landskvinnen Olga Kaniskinas håp om å forsvare gullet fra Beijing. Foto: AP Photo/Emilio Morenatti
VANT! Jelena Lasjmanova (20) fra Russland vant lørdag 20 kilometer kappgang på verdensrekordtiden 1.25.02. Samtidig ødela hun landskvinnen Olga Kaniskinas håp om å forsvare gullet fra Beijing. Foto: AP Photo/Emilio Morenatti Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jelena Lasjmanova (20) fra Russland vant lørdag 20 kilometer kappgang på verdensrekordtiden 1.25.02. Samtidig ødela hun landskvinnen Olga Kaniskinas håp om å forsvare gullet fra Beijing.

Lasjmanova passerte Kaniskina rett før mål i en konkurranse sistnevnte ledet mesteparten av veien. Avstanden mellom de to i mål ble til slutt på sju sekunder.

Qieyang Shenjie tok tredjeplassen med 1.25.16. Kineseren sørget med det også for å sette asiatisk rekord.

- Det meste av løpet var jeg så langt bak teten at jeg holdt på å miste motet, men på hver runde sa treneren min at jeg skulle beholde roen, presse det jeg greide og ikke gikk opp, sa Lasjmanova, som gikk sin tredje 20-kilometer noensinne.

- Jeg fortsatte å prøve, og på siste runde så jeg at de andre var slitne og begynte å falle av. Dermed gikk jeg på og tok sjansen. Men jeg trodde ikke på medalje før jeg var i mål.

27-årige Kaniskina ledet klart, men trøtnet veldig på de to siste rundene. Tittelforsvareren hadde ingenting igjen da Lasjmanova passerte henne med bare 50 meter til målstreken.

- Jeg skulle ønske jeg hadde greid å gå litt raskere mot slutten. Det var ikke så bra for meg å tape gullet rett før mål, men jeg er glad på vegne av lagvenninnen min. Hun fortjente å vinne, sa Kaniskina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer