Knuste bilen etter Molde-fest

- Det er en tragedie for Daniel, og han er veldig lei seg, sier Moldes sportslige leder Olav Boksasp til Dagbladet. Etter midtbanespillerens kollisjon med en gravemaskin natt til i går - hvor politiet har mistanke om promillekjøring - har verden rast sammen for Daniel Berg Hestad.

- Vi har ikke snakket så mye om det som har skjedd, fortsetter Boksasp. - Det viktigste nå er at vi er sammen med Daniel, og at han blir bra igjen både fysisk og psykisk.

Torsdag kveld møttes Molde-spillerne til årlig bot-fest i Røkke-losjen på Molde Stadion. Sesongavslutningen, hvor spillerne bruker de selvpålagte bøtene gjennom sesongen - det handler om alt fra forsentkomming til utidig bruk av mobiltelefon - skulle markeres. Og da festen var slutt rett etter klokka 03.00 gikk Daniel Berg Hestad og satte seg bak rattet.

Kjøreturen han aldri skulle begitt seg ut på endte bare få meter bortenfor stadion - i en parkert gravemaskin.

Bilen traff kanten på gravemaskinens ene belte. Deretter ble fronten klemt under bakenden på maskinen.

Bilen er vraket

Politiførstebetjent Helge Bronnes ved Molde politistasjon sier det Dagbladets bilder forteller - at skadeomfanget på Daniel Berg Hestads bil er relativt stort. Molde-spilleren ble tatt hånd om på stedet og kjørt til Fylkessjukehuset i Molde. Men heldigvis er ikke personskadene av betydelig omfang.

- De er minimale, sier Olav Boksasp. - Heldigvis.

Daniel Berg Hestad ble utskrevet fra sykehuset i går ettermiddag. Bildene forteller også at han tross alt har vært meget heldig.

Praten går i Molde

Verken Molde-lederne eller siste sesongs trener, Erik Brakstad, deltok på spilleravslutningen i Røkke-losjen. Festen var ene og alene i spillernes regi.

- Jeg var ikke der, så jeg kan vanskelig uttale meg, sier Erik Brakstad til Dagbladet. - Men praten går jo - Molde er en liten by på godt og vondt - så jeg har hørt hva som har skjedd. Og slik jeg ser det, er dette en personlig tragedie for Daniel.

- Det er veldig trist når slike ting skjer.

I løpet av høsten er norske fotballspilleres alkoholvaner blitt satt på dagsorden gjennom TV2s Årets Spiller-kåring og Håvard Rems bok om Myggen. Under landslagsamlingen i Wales for en måned siden - dagen etter den famøse TV-kåringen i Fredrikstad - var temaet oppe på landslagets pressekonferanse. Og på Dagbladets spørsmål svarte Molde-keeper Morten Bakke følgende på det store og til dels krasse medieoppslagene:

- Jeg kan bare snakke for meg sjøl og Molde, og når jeg gjør det kjenner jeg meg over hodet ikke igjen i det bildet som er skapt. De rotbløytene vi tar i løpet av et år, kan du telle på en hånd.

Erik Brakstad bekrefter dette:

Politiet har saken

- Ut over den episoden vi hadde med Bernd Hulsker i sommer har ikke alkohol vært noe tema i Molde, sier den sparkede treneren.

Sportslig leder Olav Boksasp presiserer at Molde Fotballklubb har klare regler når det gjelder alkohol. Disse kjenner spillerne til. Men det som skjedde forut for Daniel Berg Hestads bilulykke var en fest utenfor sesongen

- Dette er ikke en sak før politiet slår fast at det er snakk om promillekjøring, sier Boksasp.

Resultatet av politiets blodprøve vil foreligge i løpet av to til tre uker.

morten.pedersen@dagbladet.no

#

SMADRET: Daniel Berg Hestads bil fikk hard medfart i sammenstøtet med gravemaskinen. Molde-spilleren kom mirakuløst nesten uskadd fra ulykken. # Foto: KJELL LANGMYREN

#

KOLLISJONSTEDET: Her - bare noen meter fra parkeringsplassen utenfor Molde Stadion - står gravesmakinen Daniel Berg Hestad traff natt til i går. Bilen ble klemt under bakenden på maskinen ved sammenstøtet.