Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knuste danskene med drømmehåndball

Norge til EM-finalen.

KAPTEINEN VISTE VEI: Gro Hammerseng scoret det første målet i den norske semifinalefesten. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
KAPTEINEN VISTE VEI: Gro Hammerseng scoret det første målet i den norske semifinalefesten. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HERNING (Dagbladet): Danmark - Norge 19-29.

For en stemning og for et fyrverkeri av en håndballkamp.

De norske jentene taklet trykket fra 11 411 tilskuere som om de aldri har gjort annet.

Norge feide over pigerne og vant med ti mål. I morgen venter de svenska flickorna i EM-finalen.

- Helt rått. Jeg er så stolt over å være på det laget her, sa Gro Hammerseng til TV2 Sporten etter kampen.

- Et vanvittig lurveleven, og det var utrolig morsomt å spille i denne hallen. Vi hadde veldig lyst til å ta danskene i denne hallen, sier Karoline Dyhre Breivang.

VANT KEEPERDUELLEN: Det var ingen tvil om at Katrine Lunde Haraldsen vant keeperduellen mot Karin Mortensen og Cecilie Pedersen. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
VANT KEEPERDUELLEN: Det var ingen tvil om at Katrine Lunde Haraldsen vant keeperduellen mot Karin Mortensen og Cecilie Pedersen. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

Heidi Løke var igjen strålende på streken for de norske jentene, og var selvfølgelig storfornøyd etter kampen.

- Danskene vant kanskje kampen på tribunen, men vi vant kampen på banen ganske så klart. Vi ga dem ingen pauser, og kjørte over de fra første sekund, sier Løke.

Drømmehåndball Danskene har en greie med at de bare spiller av de første strofene av nasjonalsangen «Der er et yndigt land», og så slår de av musikken. Publikum bærer resten alene og løfter taket. Det er mektig. Og du får frysninger selv om du er aldri så norsk.

De hedret Norge på den samme måten, kanskje på grunn av de siste dagenes bue-bråk. Et par tusen nordmenn sørget for at «Ja, vi elsker» ga jentene en bra oppladning.

Og de norske spillerne sprudlet fra start og leverte rett og slett drømmehåndball.

De ble møtt av en øredøvende pipekonsert i hvert angrep, men lot seg ikke forstyrre av det. Først etter sju og et halvt minutt klarte Danmark å score. Da hadde Norge allerede puttet fem.

Danmark skjerpet seg, men sleit med å komme seg gjennom det norske forsvaret - som var bunnsolid. Og mellom stengene sto Katrine Lunde Haraldsen strålende.

- Overmakten I førsteomgangen tok Lunde Haraldsen 12 av de 21 skuddene som kom mellom stengene. Hun var den danskene fryktet før kampstart, og ga dem marerittet de var redd for.

GOD STØTTE: I en fullsatt trykkoker var det også et par tusen nordmenn, som ga jentene god støtte. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
GOD STØTTE: I en fullsatt trykkoker var det også et par tusen nordmenn, som ga jentene god støtte. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

Norge hadde full kontroll gjennom hele omgangen og to sekunder før pause scoret Gro Hammerseng med venstrehånda, etter et gjennombrudd. Det ga de norske jentene en firemålsledelse halvveis (10-14).

Tross Katrines storspill scoret Norge bare ett rent kontringsmål de første 30 minuttene og sto likevel med 14 i målprotokollen. Det vitner om et meget godt etablert angrepsspill.

- Danmark kæmper mod overmagten, skrev Ekstra Bladet da kampen var halvveis.

Iskald Sulland Linn Jørum Sulland ble hentet inn i EM-troppen i går og i kveld viste hun at det var et klokt valg. Hun var iskald da hun fikk ansvaret på fem straffer i andreomgangen. Publikum forsøkte å blåse henne ut av hallen med piping, men hun puttet på alle.

Og på to distanseskudd. For et EM-innhopp!

Forsvar- og keeperspillet var meget godt også etter hvilen, og dermed var bordet dekket for norsk semifinalefest.

Norge økte ledelsen gradvis og seieren var aldri truet. Det siste minuttet sto de norske jentene på benken, klappet og takket publikum for rammen.

Dagbladet kommer tilbake med mer fra Herning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!