Monaco Grand Prix

Knuste drømmen til Leclerc

Det prestisjefylte Monaco Grand Prix har de siste åra fått kritikk for å ha lite underholdningsverdi, men i årets utgave ble det dramatikk.

JUBEL: Sergio Pérez kunne smile etter å ha vunnet Monaco Grand Prix. Foto: Reuters.
JUBEL: Sergio Pérez kunne smile etter å ha vunnet Monaco Grand Prix. Foto: Reuters. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter et voldsomt regnvær, og flere utsettelser, kom Monaco Grand Prix endelig i gang. Hjemmefavoritten Charles Leclerc hadde aldri vunnet hjemme i Monaco, og det så i første halvdel ut som Monegaskeren endelig skulle få sin triumf.

Men som før denne sesongen fikk Ferrari-føreren kamp fra Red Bull-gjengen. Mick Schumacher krasjet midtveis i løpet, som gjorde ting enda vanskeligere for Leclerc.

I stedet var det Red Bulls Sergio Pérez som stakk av med sin tredje seier i Formel 1, mens Leclerc havnet helt nede på fjerdeplass.

TIL TOPPS: Det er tredje gang Sergio Pérez vinner et løp i Formel 1. at Foto: Reuters.
TIL TOPPS: Det er tredje gang Sergio Pérez vinner et løp i Formel 1. at Foto: Reuters. Vis mer

Knust

En som ikke var særlig glad etter løpet, var hjemmefavoritten Charles Leclerc. Han var knust etter løpet.

- Jeg føler meg dårlig. Skikkelig dårlig. Jeg sliter med å forstå hvordan vi taper i dag. Vi hadde alt under kontroll. Vi måtte bare gjør det samme som bilene bak. Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg er tom for ord. Jeg vil naturligvis snakke med laget. Dette kan ikke skje igjen. Vi førere stoler på laget. Jeg vet ikke hva vi så som fikk oss til å tro at vi gjøre det riktige, sier han til arrangøren.

PÅ FJERDEPLASS: Charles Leclerc var svært skuffet etter løpet i Monaco. Foto: Pa Photos.
PÅ FJERDEPLASS: Charles Leclerc var svært skuffet etter løpet i Monaco. Foto: Pa Photos. Vis mer

Sergio Pérez var derimot i godt humør etter seieren.

- Det er en drøm som går i oppfyllelse. Man drømmer om å vinne i Monaco. Vi gjorde det litt hardere for oss selv på slutten, sier han.

Seieren gjør han også til den mest suksessrike Formel 1-føreren fra Mexico.

Hans lagkamerat, Max Verstappen, hyllet Pérez.

- Et fantastisk resultat for han. Jeg er veldig glad på hans vegne. Vi kan være veldig stolte av denne søndagen, sier Verstappen.

Voldsomt regnvær

Allerede før en eneste fører hadde startet motoren søndag ettermiddag, startet dramatikken.

Et voldsomst regnvær sørget for at det ble knyttet stor spenning til om løpet i det hele tatt ville være mulig å gjennomføre. Men etter flere utsettelser, kom løpet omsider i gang. Hjemmefavoritten Charles Leclerc startet i pole position.

Flere av førerne slet på det glatte føre i Monaco, og det kom tidlig bevis på at banen var vanskelig å kjøre på. Mick Schumacher mistet kontrollen på bilen og smalt inn i autovernet. Bilen til sveitseren delte seg i to og fikk flere skader.

I VEGGEN: Mick Schumacher gikk rett i autovernet i Monaco. Foto: AFP.
I VEGGEN: Mick Schumacher gikk rett i autovernet i Monaco. Foto: AFP. Vis mer

Litt seinere kom meldingene om at han hadde kommet unna uten nevneverdige skader. Krasjen ble et tungt punktum for Haas-gjengen, ettersom Kevin Magnussen litt tidligere også måtte bryte løpet. Etter hendelsen kom det røde flagget ut, og førerne ble sendt inn i pit lane. Da så topp fem slik ut:

1. Sergio Pérez (Red Bull) 2. Carlos Sainz (Ferrari) 3. Max Verstappen (Red Bull) 4. Charles Leclerc (Ferrari) 5. Russel (Mercedes).

Red Bull-seier

Det oppsto kaotiske scener da Ferrari-gjengen skulle inn for å bytte til harde dekk. Sainz sto inne hos mekanikerne, og rett bak kom en susende Leclerc. Det gikk akkurat for begge, men på team-radioen kunne man høre at Leclerc var fly forbanna på laget sitt.

Ingen klarte likevel å gjøre noe med Pérez, som tok seieren i Monaco, selv om Sainz yppet seg i avslutningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer