VANT: Therese Johaug viser sommerform på rulleski. Her gpr hun i mål under Lysebotn opp. Foto: Fredrik Stuve / Dagbladet
VANT: Therese Johaug viser sommerform på rulleski. Her gpr hun i mål under Lysebotn opp. Foto: Fredrik Stuve / Dagbladet Vis mer

Johaug vant Lysebotn opp:

Knuste egen rekord: - Klasseforskjell

Nok en gang var Therese Johaug suveren i Lysebotn opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Therese Johaug vant Lysebotn opp under Blinkfestivalen torsdag ettermiddag. Langrennsstjerna var storfavoritt før dagens løp, og satte fart fra start av.

31-åringen ristet raskt av seg konkurrentene, og det var bare finske Krista Pärmäkoski som forsøkte å holde følge med utholdenhetseksperten fra Dalsbygda. Men også finnen måtte slippe Johaug.

Hun har vunnet Lysebotn opp de to siste åra, og var ustoppelig nok en gang. Johaug satte ny rekord i fjor med tiden 31 minutter og 46 sekunder, og jaktet sin egen bestenotering i år. 31 minutter og 18 sekunder lyder den nye rekorden.

Den kom imidlertid ikke ut av ingenting. Johaug måtte virkelig gå i kjelleren for å overgå seg selv.

- Jeg er veldig fornøyd med tida, og jeg har følt meg i bra slag i vår og sommer. Veldig godt fornøyd med at jeg tar ny løyperekord her. Det er dette som er min spesialitet. Det kan ikke bli stort bedre, sa Johaug til Dagbladet og de andre fremmøtte mediene etter løpet.

Hun er usikker på nøyaktig hvor god tiden egentlig er.

- Du må se litt ut ifra hva de andre løperne perset med, og om det er bedre forhold i år. Det varierer litt fra år til år på rulleski, sa Johaug til Dagbladet og de andre fremmøtte mediene etter løpet.

Skryt

- Det er klasseforskjell nå. Johaug fortsetter å se lett og fin ut, beskrev kommentator for arrangøren, Torgeir Bjørn.

Halvveis i løpet ledet hun med ett minutt og 22 sekunder på Ingvild Flugstad Østberg og den sensasjonelle juniorløperen Helene Marie Fossesholm. Også Kaisa Mäkäräinen hang med i pallkampen.

640 høydemeter er det fra bunnen til toppen av løypa. Stigningen starter etter en kilometer, så på de siste seks kilometerne stiger det med omtrent ti prosent i snitt. Flugstad Østberg fikk etter hvert en liten luke til Mäkärainen, som igjen fikk en luke til Fossesholm.

Friidretts-NM

Johaug, som åpnet knalltøft, fikk etter hvert merke kjøret, og klarte ikke å opprettholde det samme tempoet. Hun måtte kompensere litt på teknikken, men var aldri i nærheten av å bli truet.

Flugstad Østberg ble til slutt nummer to flere minutter bak Johaug, mens Mäkärainen ble nummer tre langt bak henne igjen. Fossesholm fikk det tøft på slutten og ble passert av Nevtshaskaia, Haga, Ishida og Pärmäkoski.

Johaug skal etter planen løpe 10 000 meter under NM i friidrett til helga. Hun har aldri tidligere har konkurrert på bane, men har vist seg som en solid utøver med joggesko. Under et 10 kilometer langt løp på Fornebu i fjor noterte hun 33,36.

- Jeg har ikke løpt så mange løp før, så jeg skal ikke skryte på meg noe som helst. Jeg tar det hele med et stort smil og ser på det som en god økt. Jeg ønsker bare å prøve å få en god tid. Jeg har løpt en 10 000 meter før under Fornebuløpet på asfalt i fjor. Målet er å slå den tiden, sier Johaug.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer