Fotball-EM:

Knuste EM-rekord

Superstjernen Cristiano Ronaldo (36) fortsetter å bryte barrierer. Mot Ungarn skrev portugiseren EM-historie.

10 OG 11: Cristiano Ronaldo tok rekorden som tidenes mestscorende i EM-historien med mål nummer 10 og 11 i EM-sluttspill. Foto: BERNADETT SZABO / POOL / AFP
10 OG 11: Cristiano Ronaldo tok rekorden som tidenes mestscorende i EM-historien med mål nummer 10 og 11 i EM-sluttspill. Foto: BERNADETT SZABO / POOL / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

UNGARN - PORTUGAL 0-3

Det ble en historisk kveld for Cristiano Ronaldo på flere vis. Den portugisiske legenden fant nemlig veien til nettmaskene i oppgjøret mot Ungarn fra straffemerket like før slutt.

Benfica-stjernen Rafa Silva ble felt inne i Ungarns felt like før full tid, da RB Leipzig-forsvarer Willi Orban rev ham over ende. Dommer Cüneyt Cakir var ikke i tvil da han pekte på straffemerket.

En annen som ikke var i tvil var Ronaldo som trippet opp, sendte keeper Peter Gulasci feil vei og hamret inn 2-0 for Portugal. Fra før hadde Raphael Guerreiro sendt portugiserne i føringen.

Det var ikke nok med det. På overtid ble superstjernen spilt igjennom på ny av Bernardo Silva. Etter å ha rundet Gulasci, passet han på å understreke sin dominans på toppen av toppscorerlista med mål nummer 11 i EM.

Det gjør at Juventus-stjernen nå er enerådende på toppen over spillere med flest mål i EM-sluttspill. Med sin scoring står Ronaldo nå på ti mål totalt, og går dermed fra franske Michel Platini, som stoppet på ni.

IKKE FORNØYD: Cristiano Ronaldo likte ikke at det stod brud på bordet. VIDEO: Rødt Kort. Vis mer

Det får blant andre den engelske legenden Gary Lineker til å reagere.

- Sensasjonell fotball fra Portugal og den latterlige Cristiano Ronaldo avslutter med sin sedvanlige briljans. Det er 11 mål i EM, skriver Lineker på Twitter.

Også Gary Neville var fra seg av beundring i ITVs studio.

- 106 mål for Portugal er helt latterlig. Han ønsker å bli ansett som en av tidenes beste målscorere, og det kommer han til å klare, sa Neville under sendingen.

Ronaldo har samtidig også scoret i hele fem mesterskap. Han fant veien til nettmaskene i EM i 2008, og har fortsatt å finne nettet i de fire neste mesterskapene.

I 2016 ledet han også Portugal til EM-triumf, da nettopp Frankrike ble slått 1-0 i finalen. Den gangen var det Eder som scora målet for portugiserne.

Med sine to scoringer er Cristiano Ronaldo oppe i 106 landslagsmål. Dermed nærmer han seg Ali Daeis «uslåelige» rekord.

Da dommeren blåste i gang kampen mellom Ungarn og Portugal hadde Cristiano Ronaldo allerede satt en ny rekord.

Den portugisiske 36-åringen er nemlig den eneste spilleren til nå å ha spilt i fem EM-sluttspill. Aldri tidligere har noen spiller deltatt i fem EM.

Fra før hadde Cristiano Ronaldo deltatt i EM-sluttspillene i 2004, 2008, 2012 og 2016, og delte dermed rekorden med blant andre Peter Schmeichel, Zlatan Ibrahimovic og Gianluigi Buffon.

Totalt sett er også Cristiano Ronaldo den europeiske spilleren som har deltatt i flest internasjonale mesterskapskamper. Han har 39 etter å ha spilt mot Ungarn, og slår dermed Bastian Schweinsteigers gamle rekord på 38, melder Squawka.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer