Knuste erkerivalen

Johannes Høsflot Klæbo slo voldsomt tilbake og vant dagens 15 kilometer.

SPORTSNYHETENE: Johannes Høsflot Klæbo slo tilbake og vant dagens 15 kilometer i Ruka. I studio: Karstein Johaug, Kristoffer Løkås og Øyvind Godø. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble tidlig klart at det ble en strid mellom Johannes Høsflot Klæbo, Aleksandr Bolsjunov, Emil Iversen, Iivo Niskanen og Aleksej Tsjervotkin på dagens 15 kilometer klassisk.

Klæbo var den som dunket til fra start, og allerede etter fem kilometer hadde han en ledelse på 5 til 10 sekunder til rivalene bak.

Det store spenningsmoment var om Klæbo, som var revansjelysten etter at han ble spurtslått for første gang på lang, lang tid av Erik Valnes fredag, ville holde ut distansen.

Svaret på det ble et rungende ja.

- Han vinner så lett, utbrøt Karstein Johaug da Klæbo passerte 10 av 15 kilometer.

Da hadde han ti sekunder ned til Niskanen. Finnen sleit også voldsomt på slutten. Både Iversen og Tsjervotkin var 15 sekunder bak, mens Bolsjunov tapte 20 sekunder.

TUNGT: Iivo Niskanen fikk det tøft på dagens etappe. Foto: NTB
TUNGT: Iivo Niskanen fikk det tøft på dagens etappe. Foto: NTB Vis mer

Og Klæbo bare økte og økte inn til mål, og vant rennet foran Tsjervotkin og Bolsjunov. Emil Iversen ble nummer fire.

- Det er dette som kjennetegner en ener. Får han en i trynet så slår han umiddelbart tilbake, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

- Jeg smiler godt under munnbindet i dag. Det fungerte bra i dag. Jeg liker ikke å tape skirenn, så klart jeg var revansjelysten. Jeg fikk en ny mulighet i dag, og da var det bare å ta den, sier Klæbo til NRK.

KAPRET TREDJEPLASSEN: Alexander Bolsjunov. Foto: NTB Scanpix
KAPRET TREDJEPLASSEN: Alexander Bolsjunov. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var et alvorlig skremmeskudd til Bolsjunov foran morgendagens 15 kilometer fristil. Russeren sleit på dagens etappe, men hentet fram noen monsterkrefter på slutten av etappen og sikret tredjeplassen.

Det gjør at Klæbo har en ok ledelse ned til Iversen og Bolsjunov før morgendagens fristil, og det store spørsmålet nå er hvordan eller om de kommer til å samarbeide for å nå Klæbo:

Klæbo tror derimot ikke det er noe vits å påpeke overfor Iversen at han ikke trenger å dra russeren opp:

- Bolsjunov er ikke fornøyd med en andreplass, han kommer til å mose til, sier Klæbo til NRK.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer