Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knuste Everton

Harry Kewell scoret sitt første Liverpool-mål, mens Michael Owen ordnet to nettkjenninger da Everton ble knust 3-0.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool vant 3-0 mot erkerivalen, og dermed tok John Arne Riises lag sin første seier for sesongen.

Presset lettet betraktelig på manager Gérard Houllier, som har vært utsatt for massiv kritikk etter den elendige åpningen. Før lørdagens sterke derbyseier sto Liverpool med ett tap og to uavgjorte kamper - ikke en gullkandidat verdig.

- Denne kampen er veldig spesiell for fansen. Jeg er glad på hele klubbens vegne, sa franskmannen.

- Spillerne var litt frustrerte før kampen, men jeg visste at de ville slå tilbake i dag. Endelig fikk vi et resultat som vi fortjente ut fra innsatsen, sa Houllier.

Franskmannen hadde følgende å si til dem som kritiserer ham og Liverpool:

- Vi kommer bare til å fortsette, og ignorere det som av og til blir sagt om oss, sa han.

Press av skuldrene

Michael Owen var naturlig nok svært fornøyd etter sine to nettkjenninger.

- Fram til nå har vi misset med den siste ballen, men i dag skapte vi mange flere sjanser enn i tidligere kamper, sa England-spissen.

Nå venter viktig EM-kvalifiseringskamp mot Makedonia i Skopje neste lørdag.

- Det er fint å dra på landslagssamling uten å ha det voldsomme presset hengende over seg. Nå fikk vi vår første seier, og den var spesielt god siden det var nettopp mot Everton. Det har vært mye press på oss de siste ukene, innrømmet Owen.

40.200 tilskuere fikk se Owen skyte gjestene i ledelsen etter 39 minutter. Samme mann ordnet 2-0 sju minutter etter hvilen. Australieren Harry Kewell, som ble kjøpt fra Leeds i sommer, fastsatte resultatet til 3-0 ti minutter før slutt.

Fjerde strake

Dette var Liverpools fjerde strake seier på Goodison Park, og lagets største triumf på rivalenes stadion siden 5-0-seieren i 1982.

- Spillerne fortjener ros. Det har vært mye press på oss den siste tiden, men de har holdt motet oppe, sa Gérard Houllier.

Kampen var jevnere enn resultatet skulle tilsi. Det ble en typisk derbykamp med mange tøffe dueller. Everton var det førende laget helt til Owen skjøt gjestene i ledelsen. Kewell fant Owen, og den unge målkongen skjøt i mål via stolpen.

Owen scoret også straffemålet mot Chelsea i serieåpningen, Liverpools eneste scoring før lørdag. Wayne Rooney kunne utlignet før pause, men i stedet var det Owen som satte inn sitt tredje mål for sesongen etter 52 minutter. Everton-forsvaret hang ikke med da Milan Baros slo inn fra venstre.

Riise på benken

Jerzy Dudek sto en god kamp mellom stengene, og hindret Rooney også i 2. omgang. Innbytter Duncan Ferguson hadde dessuten et frispark i tverrliggeren for Everton etter 76 minutter.

Men dette var Liverpools store dag, og fire minutter senere la Kewell på til 3-0. Everton-keeper Steve Simonsen var utmanøvrert etter Owens innlegg, og Kewell rullet ballen i tomt mål. Det var australierens første mål for rødtrøyene.

John Arne Riise satt på benken i 0-0-kampen mot Tottenham onsdag, og måtte også sitte på benken lørdag. Ålesund-gutten kom inn det siste minuttet.

Tetlagene Manchester United og Arsenal spiller først søndag. Ole Gunnar Solskjær og United skal til Southampton, mens Arsenal har vanskelig bortekamp mot Manchester City.

(NTB)

MÅLGUTTER Michael Owen og Harry Kewell ordnet Liverpool-seier. Foto: REUTERS/SCANPIX