KLASSEFORSKJELL: Vålerenga påførte Frisk Asker et stygt timålstap i Jordal Amfi da de vant 13-3 på egen is.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
KLASSEFORSKJELL: Vålerenga påførte Frisk Asker et stygt timålstap i Jordal Amfi da de vant 13-3 på egen is.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Knuste Frisk Asker 13-3

Vålerenga herjet med tabelljumboen.

Vålerenga rundspilte tabelljumbo Frisk Asker og ga seg ikke før det sto 13-3 på isen i Jordal Amfi søndag kveld.

Blant mange som utmerket seg i eliteseriekampen i ishockey var Justin Donati som scoret to mål og bidro med seks assist. Shay Stephenson scoret tre og hadde to assist. Steffen Thoresen scoret også to mål.

Tabellener Stavanger Oilers fikk stryk så det holdt mot Lillehammer tidligere denne uken, og de mistet i tillegg Tore Vikingstad som blir borte i ukevis med en håndleddsskade. Søndag startet det trått mot Stjernen hjemme i Stavanger, og bortelaget ledet både 1-0 og 2-1.

Men derfra og inn var det liten tvil om hvem som var det beste laget, selv om Oilers ikke spilte noen stor kamp. Lars Peder Nagel hadde tatt Vikingstads plass, og Nagel var mann bak to scoringer og én assist. Stian Høygård ble også tomålsscorer for hjemmelaget.

Rosenborg slo Storhamar 4-1 i Trondheim og klatret til 7.-plass på tabellen. Lørenskog viste også klasse da de slo formsterke Lillehammer 3-0 i egen ishall.

Tapet til Lillehammer gjorde at Vålerenga på 2.-plass fikk en luke på tre poeng ned til Lillehammer på 3.-plass.

Stavanger Oilers er suverene serieledere med 45 poeng. Det er ti flere enn VIF. Oilers er ubeseiret på hjemmebane denne sesongen.

(NTB)