Dobbelt norsk på femmila

Knuste Holund i spurten

Simen Hegstad Krüger knuste Hans Christer Holund i spurten på dagens femmil.

SPORTSNYHETENE: Under femmila for herrer i Engadin viste Simen Hegstad Krüger muskler. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Johannes Høsflot Klæbo og Alexandr Bolsjunov møttes i dag på ny i en femmil. Den forrige var i VM og endte på dramatisk vis. I dag startet Bolsjunov 18 sekunder foran Klæbo etter russerens seier på gårsdagens 15 kilometer.

I det som var et lureløp med samlet felt nesten hele veien skulle avgjørelsen komme helt mot slutten. Da rykket Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund til. Verken Bolsjunov eller Klæbo klarte å følge.

Kruger slo Holund i spurten og kunne juble for seier på femmila.

- Det smaker veldig godt. Det har vært mye andre- og tredjeplasser. Så det var veldig godt med en seier, sa Kruger til NRK.

Svenske Jens Burman ble nummer tre, mens Klæbo spurtslo Bolsjunov og Golberg og tok fjerdeplassen.

Dermed ble det ikke seier på Klæbo, men han fikk likevel en liten revansje på Bolsjunov og leverte en god femmil.

- Jeg er greit fornøyd. Jeg tar med meg at jeg har hevdet meg på to distanseløp denne sesongen, sa Klæbo til NRK.

- Betyr det noe at du slo Bolsjunov?

- Nei, egentlig ikke. Det rennet som betydde noe var forrige helg, svarte Klæbo kontant.

- Taktisk spill

Det formet seg raskt en gruppe bak Bolsjunov, men ingen ville gå hardt for å kjøre inn Bolsjunov. Bolsjunov skjønte det og bare lot feltet kjøre han inn uten å bruke mye krefter.

- Det er litt taktisk spill i starten her, sa NRK kommentator Torgeir Bjørn.

Etter at Bolsjunov var hentet inn ble det fortsatt gått rolig og de første 15 kilometerne var relativt innholdsløse. Det som i utgangspunktet var en jaktstart så ganske fort ut som en fellesstart på grunn av den rolige starten.

Halvveis i femmila hadde Norge samlet flere i front og det kunne se ut som de norske snakket sammen. Da var Bolsjunov oppmerksom og la seg opp i front for å sikre seg mot et eventuelt norsk rykk. Slik var også mye av dagens femmil.

- Det har vært et skikkelig lureløp så langt, sa NRKs Jann Post.

SØT HEVN: Heidi Weng jublet høyt foran Frida Karlsson etter hun tok VM-gullet 5. mars. Maja Dahlqvist, Linn Svahn og Johanna Hagström bestemte seg for å ta hevn under Expressens intervju med Weng søndag 14. mars. Video: Expressen Vis mer

Med 18 kilometer igjen gikk russiske Aleksey Chervotkin til. Hovedfeltet virket ikke å ta russerens rykk seriøst og ikke før luka var oppe i 30 sekunder begynte de norske å kjøre hardt i hovedfeltet for å hente inn Chervotkin.

Redd for massespurt

Russeren holdt rundt ti sekunder til hovedfeltet en god stund, men når stigningene begynte så ble han kjørt inn til slutt.

Da var hele feltet samlet igjen og det kunne se ut som om vi skulle få en kamp mellom spurtkanonene.

- Jeg var redd for at det var for mange som hadde mye krefter og at det skulle bli en massespurt.

Derfor rykket Hans Christer Holund til og det var bare Kruger og svenske Jens Burman som klarte å følge. Klæbo, Bolsjunov og Golberg falt av og seieren sto nå mellom Burman, Holund og Kruger.

I spurten så ble Kruger for sterk de to andre og han kunne juble for seier.

Alexandr Bolsjunov hadde allerede vunnet verdenscupen sammenlagt før helgens avslutning. Den store spenningen denne helgen var heller knyttet til to nye dueller mellom Klæbo og Bolsjunov etter dramaet på femmila i VM.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer