Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knuste idolet

SOLDIER HOLLOW (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen (28) knuste all motstand i sin vei til OL-gull. For Ole Einar lå det en ekstra bonus i potten i går: Han henviste sitt eget forbilde til sølvet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tyske veteranen Frank Luck er nemlig mannen Ole Einar Bjørndalen studerte i åra da han kjempet seg fram i verdenstoppen.

- Luck var veldig god da jeg var liten. At han er med fortsatt, og fortsatt hevder seg i toppen, betyr jo at jeg valgte rett forbilde, smiler Ole Einar Bjørndalen etter den fantastiske triumfen i Soldier Hollow i går.

Selv med fullt hus var ikke tyskeren - eller noen andre, for den saks skyld - i nærheten av å svare på maktdemonstrasjonen på 20-kilometeren.

Han var rett og slett rå i sporet, bare to dager etter 6. plassen på tremila fellesstart i langrenn.

Sjøl er han overbevist om at det løpet hjalp ham i dag.

- Jeg er glad ikke løpet var i går, for å si det sånn. Da var jeg nemlig sliten. Men i dag følte jeg meg helt fin, sier Ole Einar Bjørndalen - og legger til at han mener det er uaktuelt å gå langrennsstafetten.

Genistrek

Olympiatoppens mann på skiskyting, Rolf Sæterdal, er overbevist om at tremila var en genistrek.

- Klart det er enkelt å skrive suksesshistorier i ettertid, men dette fikk akkurat den virkningen vi håpet og trodde på.

- Spesielt for skytingen hadde det stor effekt. Han sleit jo en del med skytingen i forkant av OL, og det var lurt å la ham konsentrere seg om noe annet enn skyting helt fram til et par dager før første konkurranse.

- Første størst

Og det var nettopp skytingen Ole Einar var mest stolt over i går.

- 18 treff i OL. Det er helt konge, smiler han.

Med en fantastisk fart i sporet sparte ikke Bjørndalen på substantivene om skiene heller.

- De var konge, de også. Det var aller første gang jeg brukte dem. Men de funka jo bra, synes du ikke, smiler han.

- Hvordan rangerer du dette gullet opp mot OL-gullet fra Nagano?

- OL-gull er det største du kan vinne, så alle gull er naturligvis store. Men det første vil nok alltid henge høyest, sier Bjørndalen.

- Hva sa vi?

Landslagstrener Erlend Slokvik kastet seg rundt gullgutten da han endelig slapp til gjennom alt pressekaoset. Og liret av seg noen verbale lyskespark til alle forståsegpåerne som mente det var galskap av Ole Einar å satse på to idretter i dette OL.

- Ja, nå har han tatt knekken på alle kritikerne. Men Ole og vi har hatt kontroll på situasjonen. Og nå er det vel ingen som lenger lurer på om han er i stand til å prestere i to idretter, sier en overlykkelig Erlend Slokvik.

STOPPET KJEFTEN PÅ KRITIKERNE: Sjefen for langrennslaget, Sindre Bergan, jager Ole Einar Bjørndalen fram til OL-gull på 20 km. Kritikerne trodde ikke det var mulig å hevde seg i to greiner. - Ja, nå har han tatt knekken på alle kritikerne, sier landslagstrener Erlend Slokvik.
Hele Norges coronakart