Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knuste Japan i VM-premieren

Festen er i gang.

KONTRINGSSHOW: Kari Mette Johansen scoret fire mål i førsteomgangen da Norge banket Japan. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
KONTRINGSSHOW: Kari Mette Johansen scoret fire mål i førsteomgangen da Norge banket Japan. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

||| SUZHOU (Dagbladet): Norge - Japan 34-19.

Åpningskamper er ofte noe for seg selv. Det skal nesten være litt rusk i maskineriet da.

Norge hadde noen perioder hvor det buttet litt imot - både i forsvar og når det gjelder etablert angrep og skyting på hundreprosentsjanser - men det var aldri noen tvil om at dette ville bli en komfortabel seier.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson var mellomfornøyd etter å at jentene hadde lekt seg til 34-19.

- Katrine og Kari står bra og til tider er også forsvarsspillet godt, i forhold til motstanden vi møter. Vi har også bra fart i kontringene. Det flyter bra i angrep når vi er tydelige på avtalene våre, men så er vi også litt uryddige i perioder. Jeg vil også se litt flere distanseskudd når de rygger, sier han til Dagbladet.

Hergeirsson tok også selvkritikk for sin egen innsats fra sidelinja.

- Jeg er veldig irritert på den siste timeouten. Jeg skulle vært enda tydeligere og tegnet klart for jentene hva vi skulle gjort. Jeg var litt utydelig. Ellers er det alltid noen ting å rette på. Vi slipper inn noen enkle mål mot oss i kontra og ankomst, og vi har en god del sjanser vi brenner, sier han til TV 2

Stort tempo
De norske jentene åpnet i et forrykende tempo med et stort kontringsshow. Kari Mette Johansen løp inn den ene scoringen etter den andre.

- Vi får satt forsvaret og da får vi disse kontringene. Etter hvert ble det derimot litt rufsete, men dette var jo en åpningskamp. De er ofte sånn, sier hun til Dagbladet.

Norge har ikke hatt den samme kontringsstyrken i høst, men i de siste kampene har det løsnet.

- Jeg har ikke vært bekymret, for vi har mange nye spillere på laget. Men vi er alltid litt spent før et mesterskap, så det er godt å se at det nå sitter bedre, sier Kari Mette.

Bakover hadde Norge en svak periode midt i førsteomgangen, hvor Akie Uegaki nesten fikk gjøre som hun ville. Hun puttet seks av Japans ni mål de første 30 minuttene.

Mot slutten av omagangen rykket Norge litt fra igjen og de gikk til pause med en komfortabel seksmålsledelse.

Ida Alstad var svært aktiv i mesterskapsdebuten sin og Heidi Løke var på hugget da hun kom inn rett før hvilen.

Maktdemonstrasjon
Starten av andreomgangen ble en norsk maktdemonstrasjon. Katrine Lunde Haraldsen stengte buret og de norske jentene scoret på seks kontringer på rappen.

- Resultatet lyver litt. Vi var ekstremt gode i en 10-minuttersperiode mot slutten av 1. omgang og starten av 2. omgang. Men vi var rufsete bakover, særlig på utsida av vår midtblokk. Framover står vi for langt fra målet, men når vi kjører tempo og tør satse er vi utrolig gode. Når vi vinner med 15 mål har det uansett vært en god åpning på VM, oppsummerer TV 2-ekspert Frode Scheie.

Camilla Herrem erstattet Kari Mette Johansen i andreomgangen og var svært giftig - det samme var Linn-Kristin Riegelhuth på motsatt kant. De puttet totalt sju hver.

De norske jentene hadde full kontroll ut kampen, og seieren kunne vært enda større om konsentrasjonen hadde vært helt på topp hele veien.

Japan har ikke blitt blant de ti beste i VM siden 1971, da de endte på en niendeplass.

De var aldri noen trussel i dag, selv om de i en svak norsk periode mot slutten scoret fem på rad.

VM fortsetter med overkommelig motstand for Norge. I morgen venter Tunisia og på mandag skal de norske jentene spille mot Chile. Deretter er det en hviledag før gruppespillet avsluttes mot Ungarn og Romania.

PS! Tonje Larsen og Terese Pedersen sto over dagens kamp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media