UHELL PÅ UHELL: Olav Lundanes mistet til og med kartet da han løp ankeretappen i Bulgaria. Her fra VM i Ungarn. Foto: Sören Andersson / SCANPIX .
UHELL PÅ UHELL: Olav Lundanes mistet til og med kartet da han løp ankeretappen i Bulgaria. Her fra VM i Ungarn. Foto: Sören Andersson / SCANPIX .Vis mer

Knuste kompasset, tok EM-bronse

Dramatisk sisteetappe for norsk O-lag.

||| De norske orienterings-mennene løp inn til EM-bronse i Bulgaria i dag.

Både Sverige og Finland ble slått i stafetten. Sveits vant foran Frankrike.

- Dette betyr enormt mye for laget, og vi er utrolig glad for denne medaljen. Det å ta medalje på kontinentet i orientering er blitt knalltøft, og vi er kjempeglad for å ha lykkes i dag, sa Holger Hott til NTB.

Han jublet nesten like mye som om det hadde vært gull. I fjor var han på laget som avbrøt stafetten på grunn av en ulykke i skogen, og Hott vet mer enn noen andre om det å lykkes i stafett.

- Jeg var heldigvis med på gullaget under VM i Japan i 2005, men det har vært utrolig mye stang ut i stafett i mesterskap, sier Hott.

Sørlendingen løp en forrykende åpningsetappe for Norge. Carl Waaler Kaas løp en sterk annenetappe. Det var Norges nye orienteringsstjerne, Olav Lundanes, som sikret bronsemedaljen.

Men det skjedde ikke uten dramatikk. Først knuste han det ene kompasset før han mistet det andre. Ned en li datt han og mistet både kart og kompass.

Heldigvis fikk han med seg kartet videre, og ved runding fikk Lundanes et nytt kompass av landslagsledelsen.

(NTB)