Seier for Marte Olsbu Røiseland

Knuste konkurrentene i USA

Marte Olsbu Røiseland vant sprinten i Soldier Hollow etter et strålende renn.

SEIER: Marte Olsbu Røiseland gikk en strålende sprint i Soldier Hollow og sikret sin tredje verdenscupseier for sesongen. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Marte Olsbu Røiseland skjøt feilfritt og kunne juble for sesongens tredje verdenscupseier i Soldier Hollow i USA.

Rennet van hun foran finske Kaisa Mäkärainen og tyske Franziska Hildebrand.

28-åringen fra Froland lå et stykke bak de aller beste etter den første skytingen, men satte opp en forrykende fart på de to siste rundene og da både Kaisa Mäkärainen og Anastasija Kuzmina bommet på stående var alt duket for norsk seier.

- Det var tungt, og man kjente virkelig høyden. Så jeg er virkelig glad for at jeg skjøt ti treff. Jeg brukte en del tid på stående, men det var absolutt verdt det, sa Røiseland til NRK etter løpet.

Røiseland var særlig sterk på sisterunden hvor hun blant annet distanserte Mäkärainen som til slutt var 11 sekunder bak.

- Det er om å gjøre å få minst mulig syre og komme seg best mulig til mål. Jeg tror nok det var tøft for alle i dag. Jeg synes egentlig hvert løp jeg går er helt forferdelig, og jeg vet ikke om det var noe bedre i dag, sa en sliten seierskvinne.

Ingen av de andre norske kvinnene fikk det til å stemme særlig godt i de gamle OL-løypene fra 2002. Synnøve Solemdal og Thekla Brun-Lie skjøt en bom hver seg, men gikk litt for sakte i sporet.

For Tiril Eckhoff som slo til med sesongens første seier i Canmore forrige uke gikk det ikke så bra denne gangen. Eckhoff bommet hele fem ganger og var to minutter og 21 sekunder bak lagvenninnen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer