Knuste konkurrentene igjen

Therese Johaug kjørte inn til ny verdenscupseier i Davos. Det ble en sterk norsk dag med dobbelt norsk.

NY SEIER: Therese Johaug kunne juble for nok en verdenscupseier i Davos. Her fra Lillehammer forrige helg. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
NY SEIER: Therese Johaug kunne juble for nok en verdenscupseier i Davos. Her fra Lillehammer forrige helg. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Therese Johaug var en soleklar favoritt på dagens 10 km friteknikk i Davos. Og Johaug leverte som vanlig en bunnsolid distanseløp på 1500 meters høyde i Davos.

I mål var hun 30 sekunder foran Heidi Weng som tok andreplassen foran Jessica Diggins på tredje.

- Jeg følte at vi var i høyden, men leverte et godt gjennomført renn. Skiene var gode og det var kroppen også, sa Johaug til arrangøren.

Gikk fra tidlig

Allerede på 2,2 km hadde Johaug skaffet seg en betydelig luke og forspranget bare økte gjennom hele løpet.

Bak var det en durabelig kamp om plassene Nærmest kom Jessica Diggins og Heidi Weng som begge var ti sekunder bak 31-åringen fra Dalsbygda ved åpningspunktet.

Heidi Weng viste igjen at formen er i anmarsj og gjorde et nytt godt distanseløp i Davos. 28-åringen holdt jevn høy fart og tapte mindre tid enn tidligere i sesongen til Johaug.

Det lover godt for formen inn mot Tour de Ski for Weng.

- Det var veldig tung siste runden, jeg tror jeg startet litt tøft. Det var veldig bra egentlig, sier en glad Weng.

Smedås imponerte

Flere norske damer imponerte i høyden i Davos. Magni Smedås fikk ryggen til Teresa Stadlober som startet halvminuttet bak og bet seg fast der til sin beste plassering i verdenscupen noensinne.

Smedås kjempet om en plass topp-10 og mot Ragnhild Haga om å bli tredje beste norske. Til slutt var Smedaas fem sekunder foran Haga.

24-åringen representerer Lillehammer Skiklubb, men er opprinnelig er Dalsbygda som Johaug. Hun var strålende fornøyd med sin åttendeplass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer