Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knuste Koss-rekord

Johann Olav Koss satt på tribunen da Gianni Romme og klappskøytene frarøvet ham verdensrekorden på 5000 meter i går. Nederlenderen ble klokket inn på utrolige 6.30,63 - over fire sekunder raskere enn skøytekongen gjorde på Lillehammer i 1994.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før klappskøytenes tid noterte Koss tre uforglemmelige verdensrekorder. Etter gårsdagens stevne i Heerenveen er det bare én igjen: 10 000-meteren.

Men etter klappskøyte-revolusjonen er det bare et spørsmål om tid før også den ryker. 1500-meter-rekorden ble slått av japaneren Hiroyuki Noake i mars i fjor. Først i går falt rekorden på 5000 meter.

På hjemmebane gikk Gianni Romme tidenes raskeste løp - hele 4,33 sekunder kjappere enn Koss.

Kjell Storelid gikk inn til tredjeplass i gårsdagens konkurranse - bare tideler bak OL-tida til Koss. Og de norske løperne er ikke skremt av Rommes knallsterke rekordløp.

- Vi har allerede forberedt et skjema til 6.31. Remi (Hereide) gikk lenge godt under, men orket dessverre ikke å fullføre løpet helt ut. I Hamar kommende helg har stor jeg tro på at enten Remi eller Kjell (Storelid) greier det, sier landslagstrener Svein Håvard Sletten til NTB.

Men Romme har ikke tenkt å slå seg til ro med gårsdagens rekordløp.

- Jeg er sikker på at det går an å tyne tida ytterligere tre-fire sekunder med klappskøytene, sier nederlenderen.

<B>NY REKORD:</B> Nederlenderen Gianni Romme klappskøytet inn til ny verdensrekord på 5000 meter i går. Den nye bestetiden i verden: 6.30,63 minutter
<B>Koss og Romme</B>

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!