Knuste mammas tips

NOORDWIJK (Dagbladet): - Jeg tippet fem under par, og så gikk han sju. Det er ikke så verst, sier Henrik Bjørnstads mamma Bente - og smiler. Ikke så verst, frue - ikke så verst? I går var det best i TNT Open i Nederland.

- Golf er sprøtt, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet. - Torsdag spilte jeg skikkelig dårlig (73 slag, to over par), hadde vonde tanker og var misfornøyd. Nå er jeg topp 20 og bare fem slag etter lederen. Og hadde du tilbudt meg en 68-runde (tre under) før jeg gikk ut, så hadde jeg tatt den på strak arm.

- Og så ble det 64.

Henrik Bjørnstads gullrunde ute ved den nederlandske kysten sør for Amsterdam sendte gutten dit alle golfspillere vil være før den avgjørende helga - i penga. Det vil si at han er i posisjon til å kjempe om de største sjekkene.

Glad og lettet

- Torsdag mente jeg det var grepet rundt kølla det var noe feil med. Da jeg gikk og trente etter runden skjønte jeg imidlertid at det ikke var det som var galt. Og derfor glemte jeg alle håpløse tanker om feil grep og konsentrerte meg om rytmen og tempoet i golfsvingen.

- Det var ikke mer som skulle til.

Bente Bjørnstad smilte bredere og bredere der hun gikk fra hull til hull og så sønnen senke den ene birdieputten etter den andre. Og etter 16 hull hadde hun tipset sitt inne. Men Henrik var fortsatt sulten og spilte birdie, birdie på veien inn til klubbhuset.

Før mammaklemmen kom hadde storebror Marius, som skal være caddy under Scandinavian Masters i Sverige i neste uke, allerede fått mobilbeskjed om suksessen.

- Sjølsagt er jeg glad, men jeg er mest lettet, sier Henrik etter sin andre runde sju under par for året.

- Det beviser det jeg har trodd hele tida - at jeg er i form og har gode golfrunder inne. Og her jeg sitter nå ser jeg ingen hindere for at jeg ikke skal spille godt i helga også.

Klarer han det, kan sjetteplassen fra Irland for to uker siden bli slått.

Fikk gullstart

Henrik Bjørnstad startet på det tiende hullet i går. På det ellevte, et ikke altfor langt par femhull, var han i koppen på tre. Og med eagle allerede i startfasen var han i gang. Resten gikk som på skinner.

- Jeg fulgte opp med birdie på 12, sier Henrik. - Deretter gikk jeg par helt til jeg satt en ny birdie på det 18. Og på de siste ni hullene gjorde jeg birdie på to, tre, åtte og ni.

- Sjøl om det ikke var perfekt, var det en strålende golfrunde.

Mandag - som en siste treningsrunde før turen til Nederland - gikk Henrik Bjørnstad 11 under par på Borre Golfklubb i Vestfold. Runden inneholdt tre eagles.

- Den runden var i hvert fall helt syk, sier han og smiler. - På Borre stemte det meste.

Gårsdagens lille ripe i lakken kom gjennom en bogey på et relativt lett par fire-hull. Innspillet gikk dit innspillene gikk på torsdag - til venstre.

- En sleiv, sier Henrik. - En av få på denne runden.

Da Henrik Bjørnstad så resultatlista i går kveld fikk han det uttrykket han hadde etter to dager på The K Club utenfor Dublin. Han så muligheter til å vinne.

- Klart jeg kan det - jeg og mange andre. Så langt har det handlet om å kvalifisere seg til helga. Nå begynner kjøret, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet.

<B>STOLT MOR:</B> Mamma Bente hadde en svært god dag på golfbanen sammen med sønnen Henrik Bjørnstad i går.
<B>SVING PÅ SAKENE:</B> Henrik Bjørnstad snudde i går 73 slag og en 98. plass til en 64-runde og 16. plass på resultatlista.