Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knuste norgesrekorden

Gard Kvale fossvømte 1500 meter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gard Kvale fra Bergens SC knuste den norske rekorden på 1500 meter fri i svømme-NM fredag med 15.29,57.

Han hadde selv den gamle rekorden på 15.41,98, men senket den altså med godt over 12 sekunder. Han var jublende glad etter rekordløpet, men det var også to dråper malurt i begeret.

For det første var han to tidels sekund for sent ute til å overta ledelsen i kampen om kongepokalen. Morten Nystrøm leder fortsatt etter sin norske rekord på 50 meter bryst torsdag (28,75). Nystrøms tid gir 880 poeng, Kvales 879.

For det annet underskred Kvale VM-kravet på 15.41 to uker for sent til å få VM-tur til mesterskapet i Barcelona. Men fredagens tid lover meget godt med tanke på OL neste år.

Kvales løp var det store høydepunktet fredag. På kvinnesiden leder Ann-Mari Gulbrandsen fortsatt kampen om kongepokalen etter sin 100 meter bryst torsdag. Nystrøm vil gjøre et forsøk på å feste grepet om kongepokalen med 100 bryst lørdag, mens Kvale får en ny sjanse på 800 meter fri søndag. I kvinneklassen ventes Maj Hillesund og Elisabeth Jarland å utfordre Gulbrandsen, som selv har flere sterke øvelser igjen.

(NTB)

<B>KJAPP I VANNET: Gard Kvale poserer i Sentralbadet i Bergen.