Knuste opprøret

Molde-trener Gunder Bengtsson har fått viljen sin: Fire personer i støtteapparatet er byttet ut, spillerne har fått munnkurv og supporterne støtter svenskens nye linje. Det er med andre ord ingen tvil om hvem som er sjefen på Røkke-løkka.

Bråket i Molde startet under lagets treningsleir i Manchester i slutten av mars. Lagets lege Kjell Erik Strømskag ville ikke opplyse om helsetilstanden til André Schei Lindbæk.

I går valgte Stein Olav Hestad - faren til Molde-spiller Daniel Berg Hestad og trener for aldersbestemte lag - å si opp sin jobb i protest mot at hans gode venn Strømskag fikk sparken.

På Molde stadion i går kveld fikk supporterne sjansen til å snakke ut om de siste dagers hendelser - uten at det kom kritikk fra de rundt 300 frammøtte Molde-tilhengerne.

Slutt etter 40 år

Hestad har gjennom 40 år vært trener for aldersbestemte lag i Molde - og spilte sjøl over 600 A-kamper for romsdalsklubben.

Nå bryter han alle bånd med klubben.

- Jeg er sjokkert over behandlingen Kjell Erik har fått, og trekker meg i sympati. Det var en tung avgjørelse, men jeg håper klubbledelsen tar hintet, sier Stein Olav Hestad.

På møtet i går kveld var det ingen som plukket opp hansken.

Hestad hevder å vite at den egentlige grunnen til at Strømskag fikk sparken, ikke skyldes at han nektet å uttale seg om taushetsbelagte opplysninger - til tross for at administrerende direktør Espen Silseth hevder at oppsigelsen kommer uavhengig av episoden i England.

- De kan umulig ha en faglig begrunnelse. Leger med Kjell Eriks kompetanse vokser ikke på trær her i Molde. Hvor skal de finne en erstatter? Hadde det vært i Oslo, så kanskje, men bare kanskje, sier Stein Olav.

Taus Daniel

Han vil ikke kommentere om trener Gunder Bengtsson spilte en aktiv rolle i saken.

- Gunders rolle vet jeg mye om, men jeg ønsker ikke å si noe mer. Jeg har vært engasjert så lenge i Molde at jeg ikke ønsker å uttale meg uten å være 100 prosent sikker. Nå er jeg bare 99, sier Hestad.

Daniel Berg Hestad vil ikke kommentere sin fars oppsigelse.

- Far får stå for sine egne handlinger, sier Daniel til Dagbladet.

- Har dere fått munnkurv?

- Vi har fått beskjed om at vi ikke får uttalse oss om saken.

Forandring

Kjell Erik Strømskag er ikke den eneste som forsvinner i støtteapparatet rundt A-laget:

Tor Gunnar Hagbø, Arild Folldal og Toralf Tungehaug er byttet ut som oppmenn etter å ha delt på vervet i flere år. Trioen har til sammen over 60 års fartstid i klubben.

- Det skyldes en organisasjonsmessig forandring. Tore Monsen vil nå fungere som materialforvalter, mens tidligere reservekeeper Are Lervik vil fungere som oppmann/lagleder , sier administrerende direktør Espen Silseth.

Møtet på Molde Stadion kan ikke tolkes annerledes enn at klubbens supportere støtter omorganiseringen og Gunder Bengtssons nye linje.

Dagbladet fikk ikke tak i Molde-treneren i går kveld.

SJEFEN: Gunder Bengtson er den ubestridte sjefen i Molde. Fire personer har svensken byttet ut i støtteapparatet i løpet av den siste måneden. Ikke alle liker svenskens linje i romsdalsklubben.