Manchester United - Liverpool

Knuste rivalen

Manchester United åpnet sesongoppkjøringen på best mulig vis mot Liverpool tirsdag.

HERJET: Manchester United herjet med Liverpool. Foto: Chalinee Thirasupa / Reuters
HERJET: Manchester United herjet med Liverpool. Foto: Chalinee Thirasupa / Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United - Liverpool 4-0 (3-0)

Sesongoppkjøringen til to av Englands største klubber ble sparket i gang i Bangkok tirsdag. På hver sin banehalvdel sto gigantene Manchester United og Liverpool.

Førstnevnte har lagt bak seg noen turbulente måneder, og med en ny trener på benken var det knyttet mye spenning til hvordan United ville stille.

Nyinnhentede Erik ten Hag stilte, som flere av sine forgjengere, i en 4-2-3-1-formasjon med utskjelte Anthony Martial på jobb.

ten Hag vil ha all grunn til å være fornøyd med laget sitt. De slo nemlig erkerivalen 4-0. Samtidig fikk både kjente og ukjente fjes vist seg fram for den nye sjefen.

Utskjelt stjerne slo tilbake

Det var tydelig at det var en feriepreget gjeng som inntok banen i Bangkok. Mens United valgte å stille med en sterk ellever, var det mer rotasjon å finne hos Jürgen Klopps mannskap.

Derfor var det ingen overraskelse at det var United som kom best i gang.

SCORET: Fred. FOTO: Manan Vatsyayana / AFP
SCORET: Fred. FOTO: Manan Vatsyayana / AFP Vis mer

Allerede etter 12 minutter sto det 1-0, og det var gigantkjøpet Jadon Sancho som fikk æren av å åpne Uniteds målkonto i sesongoppkjøringen.

Etter et innlegg fra høyre flanke endte ballen hos lynvingen som banket til på første berøring. Alisson var sjanseløs, og kunne ikke gjøre annet enn å plukke ballen ut av nettet.

Kort tid etter fikk Liverpool en gigantmulighet. En retur fra stolpen falt i god posisjon for Luis Diaz, men colombianeren fikk ikke stokket føttene og bommet på ballen.

Etter halvtimen spilt doblet Fred ledelsen. Brasilianeren lobbet ballen elegant over Alisson etter et mindre klovneshow i Liverpool-boksen.

Rett etter scoringen tok Klopp grep, og byttet ut hele ti spillere.

United tok umiddelbart nytte av byttekaoset da Anthony Martial på enkelt vis forbi Alisson i det 33. minuttet.

Franskmannen kom nylig tilbake fra et skuffende låneopphold i Sevilla, og det har lenge vært spekulert i om han er en del av troppen da Manchester United åpner Premier League-sesongen mot Brighton 7. august.

SLO TILBAKE: Anthony Martial. Foto: Manan Vatsyayana / AFP / NTB
SLO TILBAKE: Anthony Martial. Foto: Manan Vatsyayana / AFP / NTB Vis mer

Stortalentet markerte seg

Til pausen byttet Erik ten Hag ut samtlige spillere utenom keeper David de Gea. Inn kom den tidligere ten Hag-yndlingen Donny van der Beek, og nyinnkjøpte Tyrell Malacia.

Halvveis ut i andre omgang gjorde Klopp nok en gang store endringer i laget. Ut måtte samtlige utespillere, og inn kom de største stjernene.

Blant profilene som kom inn fant man Mohamed Salah, Trent Alexander-Arnold og Virgil van Dijk.

Samtidig fikk Liverpool-fans også sitt første glimt av svindyre Darwin Nunez, som ankom Anfield tidligere i sommer.

KJEMPEMISS: Darwin Nunez. FOTO: Athit Perawongmetha / Reuters / NTB
KJEMPEMISS: Darwin Nunez. FOTO: Athit Perawongmetha / Reuters / NTB Vis mer

Likevel var det Nunez' landsmann som skulle markere seg. United-vingen Facundo Pellistri tilbrakte forsesongen på lån i Alaves i Spania, men tirsdag slo han til med en praktfull scoring.

Uruguayaneren fikk en smart ball i 16-meteren, og hadde all verdens av tid til å trille ballen fordi Adrian, som kom inn for Alisson i pausen.

Mot slutten fikk Nunez en eventyrlig mulighet til å score sitt første i Liverpool-trøya. Et smart skudd av Salah spratt av stolpen, og på returen blåste Nunez ballen langt over på nesten åpent mål.

Dermed endte det 4-0 for United i ten Hags trenerdebut for klubben.

Premier League-sesongen starter 5. august. United og Liverpool møter hverandre igjen allerede i 3. serierunde.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer