HER ER HATTRICKET ET FAKUM: Alexander Søderlund løp til Haugesund-benken etter å ha banket inn sitt tredje og lagets fjerde mot Start i Kristiansand. 
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
HER ER HATTRICKET ET FAKUM: Alexander Søderlund løp til Haugesund-benken etter å ha banket inn sitt tredje og lagets fjerde mot Start i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / ScanpixVis mer

Knuste Start med fire mål på 13 minutter

Alexander Søderlund den store Haugesund-helten.

Haugesund ledet med fire mål til pause og vant enkelt 4-1 borte mot Start i mandagens eliteseriekamp. FKH-spiss Alexander Søderlund ble kampens store spiller med tre mål.

- Deilig å få det ut. Endelig, sier han til TV 2.

Søderlund var nådeløs med tre scoringer i løpet av det siste kvarteret i første omgang i Kristiansand. Spissmakker Nikola Djurdjic scoret i mellomtiden også for bortelaget som rundspilte et Start-lag blottet for selvtillit.

23-årige Søderlund ordnet først 1-0 til gjestene med en godt plassert nikk i det 31. spilleminuttet. Like etter doblet Djurdjic Haugesunds ledelse etter svakt forsvarsspill av Start.

HUFF DA, MONS: Mons Ivar Mjelde har så langt ikke bygget en eneste sten i Start. 
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
HUFF DA, MONS: Mons Ivar Mjelde har så langt ikke bygget en eneste sten i Start. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer

Fire minutter før pausen var Søderlund på farten igjen og ordnet Haugesund tredje mål på ti minutter med en godt plassert avslutning. Den høyreiste spissen var likevel ikke ferdig med sine første 45 minutter.

Nok en gang viste Søderlund seg som ustoppelig da han banket inn et knallhardt skudd fra kanten av 16-meteren.

Tempoet dalte betraktelig etter sidebyttet og annen omgang ble som et langt gjesp sammenlignet med første halvdel. Starts unge spissinnbytter Dardan Dreshaj sørget for et lite plaster på såret for hjemmelaget to minutter før slutt.

Unggutten plasserte inn trøstemålet etter innlegg fra venstre. Målet var nok likevel en mager trøst for trener Mons Ivar Mjeldes lag og tilhengerne.

JUBELKVELD FOR FKH: Nikola Djurdjic har nettopp lagt på til 2-0 med en elegant chip, og feirer foran supporterne. 
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
JUBELKVELD FOR FKH: Nikola Djurdjic har nettopp lagt på til 2-0 med en elegant chip, og feirer foran supporterne. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer

Start har tapt alle sine fire kamper siden han overtok, og er uten seier på åtte runder.

- Det er begredelig, det er ikke godt nok. Det er kraftig signal når vi sender innpå juniorspillere på slutten der, og da ser vi faktisk bedre ut, sier en opprørt Mjelde til TV 2.

- Når får vi se Mjelde-effekten?

- Mjelde skaper ingenting alene. Han er dønn avhengig av å ha Start som klubb i ryggen, han er dønn avhengig av å ha ei spillergruppa som tenker "dette skal vi gjøre sammen.", svarte Mjelde - i tredjeperson.

(NTB/Dagbladet)