Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knuste stjernene - så dukket han opp på presse-konferansen med en torsk

Alexander Os (35).

SE, TORSKEN: For å hylle privatlaget sitt, «Team Feskslog», tok Alexander Os med seg en tøy-torsk på pressekonferansen etter dagens 2. plass på Sjusjøen. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
SE, TORSKEN: For å hylle privatlaget sitt, «Team Feskslog», tok Alexander Os med seg en tøy-torsk på pressekonferansen etter dagens 2. plass på Sjusjøen. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer

SJUSJØEN (Dagbladet): Veteranen Alexander Os ble den store overraskelsen under dagens fellesstart på Sjusjøen.

35-åringen kjempet om seieren med tyske Simon Schempp, men endte til slutt på 2. plass etter et strålende løp på Natrudstilen.

Fauskeværingen, som står utenfor det norske landslaget, knuste dermed Ole Einar Bjørndalen og resten av stjernene på elitelaget, som slet voldsomt på standplass.

- Jeg skjøt veldig bra på liggende, men fikk noen bom på stående. Det var litt vind, så det var ikke enkelt der ute. Langrennet gikk stort sett greit, men jeg hadde ikke noen sjanse mot Schempp på slutten. Jeg merket tidlig at han var sterk, sier Os etter det sterke løpet.

Fiskelogo 35-åringen spredte også litt ekstra glede etter løpet. Da han dukket opp på pressekonferansen en drøy halvtime etter målgang, hadde han nemlig med seg en tøy-torsk. Det fikk pressekorpset til å knegge.

- Hva er greia med torsken?

- Jeg går jo for privatlaget «Team Feskslog», og vi har en fisk som logo, så da passet det bra å ta den med. Jeg var hos broren min i sommer, og da hang den i taket på kjøkkenet, så det var en gave fra ham. Torsken har altså ikke vært med så lenge, det er den første sesongen hans, sier Os og gliser.

- Får vi se mer til den framover?

- Jeg håper det, han skal få være med på det som skjer.

VM-gull i 2011 «Team Feskslog» har eksistert i tre år, og består nå av Os, tyske Michael Rösch og unggutten Marius Hol.

Alexander Os var landslagsløper tidligere i karrieren, og har blant annet et VM-gull i stafett, fra Khanty-Mansijsk i 2011, på merittlista. De siste årene har han altså konkurrert som privatløper.

Målet denne sesongen er å gå under VM i Holmenkollen i mars, men Os har en lang vei dit. Til uka går han europacuprenn i Sverige, og der må han levere om han skal ha forhåpninger om å få kunne gå verdenscup - som igjen kan gi ham en VM-plass.

- Føler du deg et hakk nærmere verdenscuplaget etter det gode løpet i dag?

- Det er litt tidlig å konkludere med det. Jeg skal gå europacup neste uke først, så vi får se hvordan det går der. Det blir kvalifisering for meg hele veien framover.

- Deilig å slå gutta på elitelaget?

- Ja, det er det. Ikke minst fordi jeg havnet litt ned på lista i går. Jeg måtte prestere i dag for å få gå europacup, og nå er neste mål verdenscup.

Ikke overrasket Landslagstrener Egil Gjelland er lite overrasket over at Os leverte et godt renn i dag.

- Jeg var ganske sikker på at han kom til å gå bra denne helga. Han melder seg på i kampen om å få gå verdenscup, og det hadde vi regnet med også, sier han.

- Når kan han komme inn?

- I utgangspunktet er seks løpere tatt ut til Östersund og Hochfilzen, men det kan hende vi skifter litt med tanke på hvordan det utvikler seg. Jeg er ganske sikker på at Alexander kommer til å gå verdenscup, men vi får se nærmere på når.

• Verdenscupåpningen i skiskyting går i Östersund neste søndag.

PALLEN: Bare tyske Simon Schempp var bedre enn Alexander Os på fellesstarten i formiddag. Tarjei Bø ble best av elitegutta, på en 3. plass. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
PALLEN: Bare tyske Simon Schempp var bedre enn Alexander Os på fellesstarten i formiddag. Tarjei Bø ble best av elitegutta, på en 3. plass. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media