SKAPTE REAKSJONER: Therese Johaug vant åpningsrennet på Beitostølen i skidressen som senere utløste en debatt om respekten for det norske flagget.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SKAPTE REAKSJONER: Therese Johaug vant åpningsrennet på Beitostølen i skidressen som senere utløste en debatt om respekten for det norske flagget. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Knut (80) har møtt idrettstoppene etter skidress-slakten

Kan ende med nye regler.

(Dagbladet): Therese Johaug ble et slags symbol på flaggdebatten som verserte i mediene for et par uker siden.

Knut Korsæth (80), æresmedlem av Norges Idrettsforbund og tidligere fylkesmann i Oppland, brukte hennes skidress som et eksempel på at respekten for det norske flagget er i ferd med å forvitre.

- Å se bakdelen av våre fremste landslagsjenter ikledd skibukser utformet med det norske flagget, er langt fra det jeg og mange med meg synes er akseptabelt, skrev han i en kronikk.

På dagsorden
Men Korsæth stopper ikke der: I går møtte han generalsekretær Inge Andersen i Idrettsforbundet for å diskutere samme tema.

Under Idrettsgallaen på Hamar snakket han også med skipresident Erik Røste, friidrettspresident Svein Arne Hansen og tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal. Korsæth følte han gikk gehør for at det var på tide med et fastsatt regelverk som særforbundene kan forholde seg til.

- Jeg skal nå sende en anmodning til presidentskapet i Norges Idrettsforbund om fastsatte regler for bruk av flagget, for det eksisterer ikke i dag i de fleste særforbund. Da har de noe å forholde seg til når sponsorene kommer med sine draktforslag og så videre, sier Korsæth.

Swix skal snart presentere VM-draktene som skal brukes av de norske utøverne i Val di Fiemme neste måned. Etter det Dagbladet kjenner til minner de mye om Skigo-drakten som blant andre Johaug brukte under langrennsåpningen på Beitostølen.

- Veldig greit at debatten reises
Skipresident Erik Røste bekrefter samtalen med Korsæth, og sier det er en sak Norges Idrettsforbund må håndtere.

MØTTE IDRETTSTOPPER: Knut Korsæth (til høyre) har snakket med både generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund, skipresident Erik Røste, friidrettspresident Svein Arne Hansen og tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal om et felles regelverk for bruk av flagget i idrettssammenheng. Det kan resultere i nye regler. Her er han sammen med tidligere idrettspresident Jan Jensen Foto: Knut Falch, SCANPIX
MØTTE IDRETTSTOPPER: Knut Korsæth (til høyre) har snakket med både generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund, skipresident Erik Røste, friidrettspresident Svein Arne Hansen og tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal om et felles regelverk for bruk av flagget i idrettssammenheng. Det kan resultere i nye regler. Her er han sammen med tidligere idrettspresident Jan Jensen Foto: Knut Falch, SCANPIX Vis mer

- Det er mange som har brukt flagget på samme måte, både i fotballen og sykkelsporten. Men de har gjort det i den hensikt å hedre flagget. Per i dag er det ingen begrensninger i regelverket, sier han til Dagbladet.

Røste mener det er tre flagg som «selger» rundt om i verden.

- Det sa jeg til Korsæth også: Det er det sveitsiske, med kniver, kopper, kar, turutstyr og så videre. Det er det amerikanske på vanlige klær, og det samme med det norske. Det er til og med et eget merke, italienske Napapijri, som bruker det norske flagget som designelement. Sånn sett er debatten interessant. Jeg har for så vidt bare registrert den, men det er veldig greit at den reises. Jeg regner med at Idrettsforbundet følger opp videre, sier han.