Knut Holman maste seg til VM-sølv

OL-mesteren fra Atlanta i 1996 Knut Holman fikk aldri teknikken til å stemme. Han måtte mase seg fram til VM-sølvplass i Milano på K-1 1000 meter i går.

Den medaljen var Holman misfornøyd med etter at han passerte mål. Nordmannen endte 1,36 sekunder bak tyske Lutz Liwowski, mens danske Torsten Tranum tok bronsen. Holman ble slått av tyskeren også i fjorårets VM i Ungarn og håpet nå på revansje. Men han åpnet dårlig, var på 4. plass etter 250 m og 500 m-passeringer. 250 meter før mål var han oppe på 3. plass, men gullet var aldri innen rekkevidde.

- Jeg er ikke fornøyd. Jeg følte at jeg maste hele tida, sa Knut Holman til NRK radio etter finalen.

- Muskulaturen hans har endret seg, og derfor kan ikke Knut padle på samme måte som han gjorde før. Han er blitt større og sterkere, men det har gått ut over utholdenhet og teknikk, forklarte landslagstrener Peter Orban til NTB.

Etter nesten ti år med omtrent samme treningsopplegg prøver Holman noe nytt denne sesongen. Foreløpig uten de helt store resultater.heldig ut.

I dag skal Holman i aksjon på 500 meter.

Den norske dobbeltsculleren, med Fredrik Bekken og Olaf Tufte, tok VM-bronse. Det slovenske paret Luka Spik og Iztok Cop vant på ny bestetid i verden.