- Knut og Knut Torbjørn har samme territorium

Eggen senior tror de vil samarbeide godt.

(Dagbladet.no): I midten av mai uttalte Knut Torbjørn Eggen at Rosenborgs sportsdirektør bør sitte på benken under kampene.

Det fikk trener Knut Tørum til å antyde at han vil trekke seg hvis klubbens nye direktør blander seg for mye inn i trenergjerningen.

I dag ble klubbens nye sportsdirektør omsider utnevnt - og navnet er nettopp Knut Torbjørn Eggen.

Samarbeidet med Tørum går uansett bra, tror far og RBK-veteran Nils Arne Eggen, som tidligere har advart trenere mot å bli revirvoktere.

- Jeg tror Knut Torbjørn og Knut vil samarbeide veldig tett og godt, men de må finne et eget samspill som fungerer. Knut Torbjørns kan bidra til å styrke det fotballfaglige, sier Eggen senior til Dagbladet.no.

- Har felles territorie

- Trener og sportsdirektør har ikke to klart atskilte territorier, deres felles territorium handler om å gjøre Rosenborg bedre. Sånn var det mellom Rune (Bratseth, journ.anm.) og meg også - og slik vil det nok fortsette. Men trener må ha endelig ansvar, tillegger 65-åringen.

Tidligere Eggen-assistent Bjørn Hansen berømmet tirsdag Tørum for å ha hentet inn Trond Henriksen som assistenttrener, fordi han er rosenborger.

FAR OG SØNN: Her atskilt av forfatter Jens O. Simonsen (i midten) under lanseringen av boka «Godfot-arven». Rosenborgs nye sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen (t.h.) skrev boka i samhandling med sin far Nils Arne. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
FAR OG SØNN: Her atskilt av forfatter Jens O. Simonsen (i midten) under lanseringen av boka «Godfot-arven». Rosenborgs nye sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen (t.h.) skrev boka i samhandling med sin far Nils Arne. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

- Det er absolutt en fordel å kjenne klubben, noe Knut Torbjørn gjør, som både spiller og trener, sier Eggen.

- Kan det by på utfordringer å gå fra å være hovedtrener til å bli sportsdirektør?

- Nei, det tror jeg ikke. Det er vel bare en fordel at han vet hva trenerjobben dreier seg om, svarer han.

- For ustabilt

Om gårsdagens kamp, 2-2-kampen mot Aalesund, mener veterantreneren at Rosenborg både var uheldig og udyktig.

- Spillemessig er det tidvis veldig bra, men for ustabilt. Men mest av alt handler det om å få satt sjansene, understreker Eggen, som ellers ikke vil si så mye om det spillemessige.

Også Vegard Heggem, den andre favoritten til sportsdirektørjobben, mener det er dette Knut Torbjørn Eggen bør fokusere på.

- Jeg vil ønske Knut Torbjørn lykke til. For meg som står på utsida, virker det som det må legges ned mer innsats på treningsfeltet, slik at laget klarer å styre - og vinne - kamper mot lag som Aalesund og Strømsgodset, framhever Heggem.

- Knut og Knut Torbjørn har samme territorium
SKEPTISK: Rosenborg-trener Knut Tørum antydet på et tidspunkt at han ville forlate jobben hvis den nye sportsdirektøren fikk for mye ansvar.
BEDRE TRENING: Tidligere Rosenborg-spiller og sportsdirektørkandidat Vegard Heggem stusser over at de svart-hvite ikke klarer å styre kamper mot antatt svakere lag.