Knut Tørum klar for Start

- Håper han varer lenger enn forgjengerne, sier Menighedens leder.

(Dagbladet.no): Som forventet, ble Knut Tørum i dag ansatt som hovedtrener i den nyopprykkede eliteserieklubben Start.

Dette bekreftet klubben på sine hjemmesider før dagens pressekonferanse.
Der ble det i tillegg klart at 37-åringen har signert en treårskontrakt.

- Etter at vi opprettet kontakt, har det gått ganske kjapt. Jeg tror begge parter gleder seg like mye til å komme i gang. Rammebetingelsene her er bra, og nå gjelder det bare å utnytte disse betingelsene best mulig, sa Tørum på dagens pressekonferanse.

Samtidig understreket han at barna hans også er klare for å flytte til Kristiansand.

- Vi har jo vært her og besøkt kaptein Sabeltann, så det gikk greit å overtale dem til å bli med på flyttelasset, forklarte Tørum, som ellers forsikret om at Erik «Myggen» Mykland kan få en rolle i Start-troppen hans.

Populært supportervalg

Nyheten om ansettelsen av Tørum blir tatt godt imot av supporterne i Kristiansand.

- Jeg tror de fleste er godt fornøyd med valget. Tørum har vært ute av trenerjobben en stund nå, så han er sikkert sulten og motivert, sier Menighedens leder, Alexander Jahnsen, til Dagbladet.no.

KLAR FOR START: Knut Tørum har erfaring fra blant annet Rosenborg og det norske kvinnelandslaget. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
KLAR FOR START: Knut Tørum har erfaring fra blant annet Rosenborg og det norske kvinnelandslaget. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

Men det er ikke sikkert at det er nok. Trenerne har vært sultne og motiverte i Start før, uten at det har sikret dem jobb over lengre perioder:

Tørum blir kristiansandklubbens niende trener de siste ti åra (se faktaboks).

- Tror du Tørum holder ut lenger en forgjengerne?

- Jeg håper iallfall det, for det virker som om styret denne gangen har gjort et grundig arbeid. De funnet fram til en av de beste kandidatene vi realistisk sett kunne håpe på, svarer Jahnsen.

Opp- og nedturer

Tørum har tidligere vært Per-Mathias Høgmos assistent på både det norske kvinnelandslaget og i Rosenborg. Med landslaget vant han OL-gull i 2000.

Høsten 2006 overtok han som hovedtrener for Rosenborg i Høgmos sjukefravær.

Det vikariatet sikret seriegull etter en dramatisk serieinnspurt, og Tørum ble fast ansatt i jobben.

Knut Tørum klar for Start

Men denne ansettelsen varte mindre enn ett år og endte i tårer, som følge av et vanskelig forhold til daværende sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen.

Strilen var inntil i dag daglig leder i det RBK-tilknyttede selskapet ZXY Sport Tracking.

LOKKEMAT: Kaptein Sabeltann spilte en rolle da Knut Tørums barn ble spurt om de ville dra til Kristiansand, hvor pappa har fått ny jobb som Start-trener.