Knutsen ny trener i Lyn

Hans Knutsen og Espen Olafsen skal dele treneransvaret for Oslo-klubben.

Bjørnebye takket nei til Lyn

Berg sier nei til Lyn Det offentliggjorde klubbledelsen på en pressekonferanse kl. 14.

Klubben skrev kontrakt med Olafsen, tidligere juniortrener i NTG/Lyn, i november, men har den siste måneden lett etter en sidestilt trener.

- Knutsen passet godt inn i spillernes ønsker og hvordan de ville ha det, sier sportsdirektør Morgan Andersen.

- Dette er en ny, men gjennomtenkt løsning. Vi legger vekt på at det skal være delt lederansvar, sier Andersen, som lover at folk vil få se et offensivt Lyn-lag kommende sesong.

Knutsen har det siste året vært assistenttrener for kvinnelandslaget. Han har også trenererfaring fra NTG, Follo, Kongsvinger, Eik og Bærum. Knutsen var også med og startet NTG i 1993.

Ambisiøs


Det mangler ikke på ambisjoner hos den nytilsatte Lyn-treneren.

- Vi skal mot toppen av Tippeligaen neste sesong. Får vi på plass den spillergruppen vi ønsker, er det ingen grunn til at vi ikke kan bli nummer to, tre eller fire, sa Knutsen på dagens pressekonferanse.

- På sikt er ambisjonene for laget Europa, sa Knutsen.

- Sjelden brei kompetanse


Kvinnelandslagstrener Åge Steen har kjent Knutsen i mange år, og mener han er en mann som vil gjøre seg som trener i Lyn.

- Det er bra at Hans får utfordringer videre. Hans har lang erfaring med fotball på ulike nivåer, både på herresida, kvinnesida og på skolenivå. Han har en sjelden brei kompetanse, sier Steen til Dagbladet.no.

- Hans har god greie på fotball. Han er opptatt av å spille en offensiv fotball, samtidig som han er opptatt av individet som skal plasseres i systemet, fortsetter Steen.

Knutsens nye jobb betyr at Steen må se seg om etter ny assistenttrener. Hvem det blir, ønsker han ikke å si.

- Det er for tidlig å svare på det. Jeg har ikke fått tid til å jobbe med det. Jeg har noen tanker i hodet, men vil holde dem for meg selv, sier Steen. Han forteller at han har skjønt den siste uka at Knutsen kanskje var på vei til Lyn.

- Dyktige


Også fjorårets spillende trener i Lyn, Tommy Berntsen, mener klubbledelsen har gjort et godt valg.

- Det ser bra ut. Begge to er flinke folk, de er både fotballfaglige og flinke med mennesker, sier Berntsen til Dagbladet.no.

Han forteller at spillerne har vært informert om Knutsen/Olafsen en stund nå.

- Det har vært klart en stund at Espen ikke ville stå alene med hovedansvaret, sier Berntsen.

At det har tatt lang tid å avklare trenerspørsmålet, er han utelukkende positiv til.

- Det er viktig å sikre seg de dyktigste, vet du, sier Berntsen.

I januar samles troppen til felles treninger igjen.

- Vi gleder oss til å starte, sier Berntsen.

Nei fra Bjørnebye og Berg


Både Stig Inge Bjørnebye og Hennig Berg har vært lansert som aktuelle kandidater til trenervervet, men Oslo-klubben har ikke lyktes med å komme til enighet med noen av dem. Lyn har også ønsket seg RBK-assistent Rune Skarsfjord som ny hovedtrener. Skarsfjord takket nei. Også Ove Christensen har vært nevnt som aktuell kandidat.

- BREI KOMPETANSE: Kvinnelandslagstrener Åge Steen sier Hans Knutsen, inntil i dag assistenttrener for kvinnelandslaget, har svært mye kompetanse. Foto: SCANPIX
TRENERSPØRSMÅLET AVGJORT: Lyn har lagt kabalen. Tommy Berntsen (t.v.) og Per Egil Swift skal trenes av Hans Knutsen og Espen Olafsen kommende sesong. Foto: SCANPIX
TIL LYN: Hans Knutsen. Foto: SCANPIX