Knutsen på vei mot landslaget

VITORIA (Dagbladet.no): RBK-reserve Morten Knutsen er på vei mot landslaget etter en strålende omgang mot Alaves. - Morten kan bli en viktig mann for framtida, sier landslagsassistent Harald Aabrekk.

Aabrekk lot seg spesielt imponere av kantspilleren i Champions League-oppgjøret mot Bayern München. Han briljerte på nytt i gårsdagens kamp mot Alaves og ble kåret til banens beste på Dagblad-børsen.

- At han har stor kapasitet har jeg sett mange ganger. Nå må han bli mer stabil på dette nivået, sier Aabrekk til Dagbladet.no.

På spørsmål om Knutsen er aktuell for landslaget svarer Aabrekk lurt:

- Det kan du tenke deg selv, sier Aabrekk.

- Er han i diskusjonen?

- Morten er en spesiell type som det er få av i Norge. I tillegg scorer han mål. Jeg tror han vil vokse som spiller i Rosenborg. Her blir han tatt godt vare på, sier Aabrekk.

Knutsen sjøl tenker ikke mye på landslagsspill.

- Det hadde vært en hyggelig bonus å bli tatt ut på landslaget, men det tenker jeg ikke på.

Knutsen kom til Rosenborg fra Start for et år siden. Forventningspresset har til tider vært stort på spilleren som kom til Lerkendal med en prislapp på rundt ti millioner kroner.

- Enkelte aviser forventet nok mer av meg enn det jeg gjorde sjøl. Målet mitt var å etablere meg blant de 13-14 beste - det har jeg klart, sier Knutsen.

Morten Knutsen kom inn som et friskt pust i 3. runde kampen mot Alaves. Fra sin posisjon på venstrekanten skapte han mye trøbbel for det spanske forsvaret.

Knutsen løp gjennom Alaves-forsvaret, lurte bort keeper Herrera, og serverte Frode Johnsen pasningen som sørget for det viktige 1-1 målet. Da Knutsen kom til frokost på hotellet i formiddag var 21-åringen et stort smil.

- Jeg er veldig godt fornøyd. Nå føler jeg at jeg duger på et internasjonalt bra nivå, sier Knutsen.

Kantspilleren var ikke like fornøyd med at han måtte starte på benken mot Alaves-

- Jeg var skuffet over at jeg ikke fikk spille fra start. Men det er opptil trenerne å ta ut laget. Det var nok litt taktikk fra Nils (Arne Eggen) at jeg skulle komme inn når Alaves begynte å bli tunge i beina. Det fungerte greit det, sier Knutsen.

PÅ VEI TIL SEMB? Morten Knutsen skal være på vei mot landslagsspill. Her lurer han seg forbi Alavés' Contra.