Knutsen slo Contra

VITORIA: Morten Knutsen kom inn en halvtime før slutt og slo både Contra og innlegget til 1- 1. Rosenborg har ikke bare fått et flott utgangspunkt foran returkampen. De har også fått en flankespiller som er i ferd med å tette det hullet Jan Derek Sørensen vil etterlate seg.

Knutsen har blitt litt tryggere og litt frekkere for hver kamp i høst. Han var glimtvis glimrende mot Bayern München for tre uker siden. I går kom glimtene enda tettere.

 • Førsteberøringen hans med venstrebeinet er snart et studium verd.
 • Og rykket hans er i verdensklasse.

Dermed har du to helt avgjørende forutsetninger for å lykkes som flankespiller på dette nivået. Og når Knutsen i tillegg blir litt mer selvsikker for hver gang han prøver seg, så har han snart alt han trenger for å erstatte Sørensen.

Han er godt i gang. Både i går og mot Bayern, var Knutsen bedre enn Sørensen.

Blodfattig

Rosenborg maktet ikke å innfri Dagbladets ønske om en 0- 0-kamp. Men de forsøkte. Lenge på utypisk Rosenborg-vis:

 • Med en baktung og komprimert 4- 5- 1-formasjon.
 • Og med all den tidssløsinga dommeren tillot i faste situasjoner.

Lite publikumsvennlig. Men i litt over en omgang effektivt - kall det gjerne destruktivt - nok til å redusere Alavés til en blodfattig og småfrustrert gjeng.

Men dessverre ikke lenge nok.

Gledelig da at rent resultatmessig er trøsten bedre enn den gevinsten som forsvant da Moreno moste inn Rosenborgs 13. baklengsmål på de fire siste kampene på internasjonalt nivå.

 • 1- 1 er et bedre utgangspunkt enn 0- 0 ville vært.

Ynkelige

Likevel gjentar vi begrunnelsen for ønsket om en målløs kamp:

Etter alle baklengsmålene på bortebane den siste tida, hadde et pottetett Rosenborg vært det idelle i går.

 • Men bare ett baklengs i går, reduserer det fæle gjennomsnittet på 4,0.
 • Og ett poeng i går, øker gjennomsnittet fra det litt ynkelige 0,0.

Altså klar framgang på bortebane.

Likevel er det ingen automatikk i at framgangen skal overføres til returkampen på om to uker.

 • Fordi Rosenborg vil opptre på en helt annen måte på Lerkendal. Selv om 0- 0 er nok til avansement, vil aldri Rosenborg makte å spille på et slikt resultat hjemme. Heldigvis, får vi si.
 • Og fordi Rosenborg hadde såpass mye trøbbel i går at straffen fort kan bli langt hardere på en litt dårligere dag. Samhandlingen fusket kraftig i perioder, og de personlige feilene var mange og til dels meget stygge.

Men kombinasjonen av et defensivt anlagt Rosenborg og et lite gjennombruddsvillig Alavés gjorde likevel kampen til en til kjedelig og målløs affære. I en drøy omgang.

Spontant

Og typisk i fotballkamper som er i ferd med å bli kjedelig fortutsigbare: Alavés mål kom på et spontant innfall fra Contra - selvsagt - fra egen forsvar og helt fram til Rosenborgs 20 meter, der Moreno omsatte initiativet på praktfullt vis.

 • Det var første gang Alavés demonstrerte helhjerta gjennombruddsvilje.
 • Og initiativet kom fra en defensiv spiller som normalt aldri legger ut på slike ambisøse tokt.

Overrumplinga ble total. Med normal hjemmestandard trenger ikke Rosenborg tilsvarende overraskelsesmomenter for å avansere i UEFA-cupen.

BEST :</B>Morten Knutsen kom inn 30 minutter før slutt. Her lurer han Contra. Seinere la han en presis ball på hodet til Frode Johnsen som sikret uavgjort i Vitoria.