Kobe og co fikk hevn over Argentina

Visket ut et vondt basket-minne.

Fire år etter semifinaletapet i Aten slo USA tilbake mot Argentina, og sikret seg den forventede finaleplassen i OL-turneringen i basketball.

Tapet for den senere olympiske mesteren den gang er et av amerikansk basketballs vondeste minner, og det ble revansjert med 101-81-seieren fredag.

Argentinas store stjerne, og OL-turneringens toppscorer, Manu Ginobili måtte gå ut med skade allerede i første periode, og deretter hadde laget lite å stille opp mot de amerikanske storstjernene.

- Vi ga bort den første perioden, og måtte betale prisen for det. Etter det ble alt en lang motbakke, spesielt etter Ginobilis skade. Vi gjorde ikke slik vi hadde planlagt, og det har du ikke råd til mot et lag som USA, sa Argentina-forward Carlos Delfino.

Carmelo på topp

Sju amerikanere scoret tosifret poengtall, med Carmelo Anthony på topp med 21. LeBron James scoret 15, Dwayne Wade, Kobe Bryant og Chris Paul 12 hver. I år spiller alle NBA-stjernene for laget og hverandre, de kjemper som løver og kontrer i full fart.

Dermed fortsetter USAs vei tilbake til toppen av baskettronen de har stått utenfor de siste åtte årene. Siden OL-gullet i Sydney er det blitt to fadeser i VM og en i OL.

- Argentina spiller fysisk basket og med stort hjerte. Det er det som gjør dem gode, men vi klarte å hindre at de fikk selvtillit med vår gode start, sa USAs Dwayne Wade.

REVANSJ: De amerikanske basketstjernene sørget for å unngå enda et surt OL-nederlag for overmennene fra Aten, Argentina. Foto: AP/SCANPIX
REVANSJ: De amerikanske basketstjernene sørget for å unngå enda et surt OL-nederlag for overmennene fra Aten, Argentina. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Spania i finalen

Nå er tittelforsvarer Argentina detronisert.

I finalen søndag venter verdensmester Spania, som slo Litauen 91-86 i den andre semifinalen.

USA og Spania møttes også i gruppespillet. Den kampen vant USA med 37 poengs margin.

- De vil være bedre enn i gruppespillet. De er gode på skudd og er en farlig motstander. Vi har en jobb å fullføre, sa Wade.

(NTB)

Kobe og co fikk hevn over Argentina
GI MEG DEN: Superstjernen Kobe Bryant scoret 12 poeng i seieren over Argentina.