Kobler av i finalebyen

U21-laget nyter semifinaleplassen på tur til Jerusalem.

TRENGER MILJØSKIFTE: De norske U21-gutta reier på tur til Jerusalem for å koble av før lørdagens semifinale i EM. Der spilles også finalen neste tirsdag.Foto: AP /Ariel Schalit
TRENGER MILJØSKIFTE: De norske U21-gutta reier på tur til Jerusalem for å koble av før lørdagens semifinale i EM. Der spilles også finalen neste tirsdag.Foto: AP /Ariel SchalitVis mer

TEL AVIV (Dagbladet): - Jeg har en veldig, veldig, god følelse i dag, sier U21-sjef Tor Ole Skullerud til Dagbladet da vi møter ham i resepsjonen på fasjonable Sheraton hotell dagen etter uavgjortkampen mot Italia.

Poenget de norske gutta fikk med seg mot Italia sikret avansementet til semifinalen, men overtidsmålet som gjorde at gruppeseieren glapp i siste sekund, gjør dagen litt annerledes enn den kunne vært.

Til Jerusalem
Selv om poengtapet paradoksalt nok kan være en fordel for Norge.

- Dagen i går blir litt annerledes enn etter englandskampen, du er på et litt annerledes sted mentalt. Men følelsen av å gå videre er jo veldig god. Og så stopper det jo ikke der, vi vil jo ha mer, sier Skullerud.

Etter en lett restitusjonsøkt på morgenen, reiser U21-laget på tur til Jerusalem i ettermiddag. Etter snaue to uker i Tel Aviv trenger de å få litt andre omgivelser rundt seg i dagene inn mot semifinalen.

Venter med dveling
U21-heltene smiler om kapp med sola utenfor, mens de spaserer rundt på pressetreffet. De er vel vitende om at prestasjonen så langt i mesterskapet gjør dem til et topp-fire-lag i Europa.

Det har som kjent ikke skjedd med et norsk U21-lag siden 1998.

- Du ser vel at det er god stemning i troppen? Men sånn er det nesten alltid når vi møtes, vi har det veldig gøy sammen, uansett om det er en treningskamp mot Ungarn eller noen andre. Men klart, det blir jo litt ekstra spesielt når vi er her og gjør det så bra i tillegg. Da blir det ekstra stort, sier lagkaptein Stefan Strandberg til Dagbladet.

- Det vi har oppnådd får vi dvele ved når vi er ferdige, for vi er jo ikke ferdige. Det er ikke tid for å snakke om hvor stor prestasjonen er akkurat nå. Jeg er i hvert fall ikke der, sier Skullerud til Dagbladet.