Kobles til dopingskandalen

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har suspendert fire syklister på grunn av mistanke om at de tidligere i karrieren har dopet seg.

SYKLIST: Alessandro Petacchi er en av fire syklister som nå blir dratt inn i dopingskandalen. Foto: AP Photo/Andrew Medichini
SYKLIST: Alessandro Petacchi er en av fire syklister som nå blir dratt inn i dopingskandalen. Foto: AP Photo/Andrew Medichini Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver UCI på sin hjemmeside.

Det er østerrikske myndigheter som har innrapportert opplysningene som har ført til UCIs avgjørelse om utestenging. Opplysningene har kommet fram i den såkalte «Operation Aderlass».

Blant de suspenderte Kristijan Koren, som sykler for Bahrain-laget og var en av Vincenzo Nibali hjelpere i årets Giro d'Italia. Han skal ha har forbrutt seg mot antidopingreglene i 2012/13.

Det største navnet er derimot den italienske spurteren Alessandro Petacchi. Han var en av sykkelsportens beste spurtere med 152 seire i karrieren. Han ga seg i 2015, og det var også i sesongen 2012/13 at han skal ha brutt dopingreglene.

UAE-rytteren Kristijan Durasek fra Kroatia og lagkameratene til nordmennene Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Langengen som deltar i Tour of California er også utestengt. Han skal har forbrutt seg i 2017.

Den siste av syklistene som er utestengt er Borut Bozic. Han har gitt seg, men er for tiden assistentrede sportsdirektør for Bahrain-laget. Akkurat som Koren og Petacchi mener UCI at det var i 2012/13 at han skal ha brutt reglementet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer