Kobles til norsk komet

Italiensk storavis med toppoppslag om den norske høyrebacken Marcus Holmgren Pedersen. Corriere dello Sport melder at José Mourinho og AS Roma følger 21-åringen tett. - Et stort potensial, sier Ståle Solbakken.

ROMA-BOSS: José Mourinho. Foto: NTB
ROMA-BOSS: José Mourinho. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Klokka var 15.40 i går ettermiddag. Landslagstrener Ståle Solbakken (53) hadde akkurat ankommet pressekonferansen på Ullevaal stadion - før kampene i VM-kvaliken mot Latvia (lørdag) og Nederland (neste tirsdag).

Ikke mange minuttene seinere fikk han spørsmål om å vurdere backene Marcus Holmgren Pedersen og Birger Meling.

- Han har et potensial som er veldig stort, sa Solbakken om Holmgren Pedersen, som gikk fra Molde til Feyenoord i sommer.

HOVEDOPPSLAG: Marcus Holmgren Pedersen og Roma-koblingen ble slått stort opp i Corriere dello Sport mandag.
HOVEDOPPSLAG: Marcus Holmgren Pedersen og Roma-koblingen ble slått stort opp i Corriere dello Sport mandag. Vis mer

Bare timer etterpå dukket den samme Holmgren Pedersen opp som hovedoppslaget i den italienske storavisa Corriere dello Sport.

«La Roma segue Pedersen, terzino del Feyenoord», het det.

Eller på norsk:

«Roma følger Feyenoord-backen Pedersen.»

Ryktene om Holmgren Pedersen og Roma har versert i ulike versjoner den siste tida. Men de ble kraftig styrket da den Roma-baserte toppavisa slo saken stort opp på nettsidene i går kveld.

SKJEBNEUKE: Marcus Holmgren Pedersen (foran) og Norge forbereder VM-kvalik mot Latvia og Nederland. Foto: NTB
SKJEBNEUKE: Marcus Holmgren Pedersen (foran) og Norge forbereder VM-kvalik mot Latvia og Nederland. Foto: NTB Vis mer

Agentfirmaet Keypass - som representerer 21-åringen - har ikke besvart Dagbladets henvendelse. Men skriverier av et slikt kaliber er uansett smigrende for en fotballspiller.

- Han har på få måneder blitt en av de mest interessante unggutta i Æresdivisjonen. Han har fire målgivende pasninger på ti starter, skriver Corriere dello Sport, som er en av tre toneangivende sportsaviser i Italia.

Holmgren Pedersen er en komet. Han startet seniorkarrieren i Tromsø i 2018. Så dro han til Molde i 2020, før han endte opp i Feyenoord i sommer. Laget ligger på tredjeplass i Æresdivisjonen, bak Ajax og PSV Eindhoven.

STORMER FRAM: Marcus Holmgren Pedersen (t.v.) gjør sine saker bra i Feyenoord. Foto: NTB
STORMER FRAM: Marcus Holmgren Pedersen (t.v.) gjør sine saker bra i Feyenoord. Foto: NTB Vis mer

Ikke minst er det akselerasjonen og farten hos høyrebacken som blender omgivelsene. Landslagstrener Ståle Solbakken ga ham A-lagsdebuten hjemme mot Nederland 1. september.

Han sier:

- Holmgren Pedersen ble kastet inn mot Nederland på bakgrunn av det han gjorde i forsesongen med Feyenoord, og i de første kampene i Æresdivisjonen. Han har et veldig stort potensial. Men jeg synes fortsatt han har litt konsentrasjonssvikt i perioder. Han faller litt ut noen ganger.

PRESSEKONFERANSE: Landslagstrener Ståle Solbakken møtte mediene på Ullevaal i går. Mediesjef Morten Morisbak Skjønsberg til høyre. Foto: Terje Pedersen / NTB
PRESSEKONFERANSE: Landslagstrener Ståle Solbakken møtte mediene på Ullevaal i går. Mediesjef Morten Morisbak Skjønsberg til høyre. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Solbakken fortsetter:

- Jeg tror ikke han blir sliten. Han blir mer sliten i hodet, fordi det er mye taktikk å forholde seg til. Men han har hatt et fantastisk inntog på det norske landslaget med tanke på å spille fritt. Han gir oss en hel høyreside med fart.

Det refereres til at Roma-direktør Tiago Pinto personlig følger Holmgren Pedersen.

Nordmannen har i utgangspunktet kontrakt med Feyenoord fram til 30. juni 2026. Men alt kan - som kjent - kjøpes for penger.

I FOKUS: «One word about the weather» ble en snakkis da José Mourinho besøkte kalde Bodø. Så hva hvis ... Vis mer

Roma sliter under José Mourinho og tapte 3-2 mot Venezia søndag. Den italienske giganten ligger på sjetteplass, 13 poeng bak serieleder Napoli.

I forrige uke klarte Roma bare 2-2 hjemme mot Bodø/Glimt i Conference League. De tapte 1-6 på Aspmyra.

Ikke rart at Mourinho framstår som en humørbombe for tida.

Noen italienske medier har tidligere skrevet at Glimt-spiss Erik Botheim er på radaren til laget. Men Holmgren Pedersen synes å være et enda hetere navn.

VM-KVALIK

Nederland861129-619
Norge852115-617
Tyrkia843119-1515
Montenegro832311-1111
Latvia81258-135
Gibraltar80083-340

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer