Kobles til Ungarn

Ungarske aviser nevner Egil Drillo Olsen som kandidat til jobben som landslagssjef etter Lothar Matthäus.

Det bekrefter Drillo selv overfor Dagbladet.

-  Ja, den ungarske agenten Gabor Molnar fant en artikkel i en nettavis. Navnet mitt sto i en overskrift, men jeg skjønte ikke stort av innholdet, sier Egil Olsen.

-  Ungarsk er jo ikke et språk jeg behersker. Men jeg er visst nevnt som en av mange kandidater, og jeg er vel dratt inn fordi jeg var i diskusjonen for et par år siden.

Artikkelen sto på trykk i Nemzeti Sport, en sportsavis som utkommer daglig i Ungarn.

For en gulasj!

Ryktene er mange etter at Lothar Matthäus nå har forlatt sjefsjobben, etter to år som hovedtrener for det ungarske landslaget. Den tidligere tyske landslagsstjernen var i utgangspunktet villig til å fortsette, men det har vært kaotiske tilstander i ungarsk fotballs viktigste korridorer:

Forbundet står for tida i praksis uten et bestemmende organ, fordi et flertall av styret bestemte seg for å gå av. Dette innebar også at de tok med seg den sittende presidenten, Imre Bozoky, ut forbundsdøra, selv om han ville fortsette. Mye av grunnen til uenigheten skal skyldes at flere av dem ville kvitte seg med Lothar Matthäus.

Uansett fantes det ikke lenger noen fullverdig motpart som Matthäus kunne signere en gyldig kontrakt med, og han begynte derfor å se etter andre alternativer. Til slutt fant han den brasilianske klubben Atletico Paranaense, hvor han kom til enighet om en ettårskontrakt.

Trives i VIF

Når ungarske aviser nå nevner Olsens navn, er det trolig fordi han var en av kandidatene før de i sin tid valgte Matthäus. Men den siste tida har ikke den nyansatte videoanalytikeren i Vålerenga hørt noe som helst fra Ungarns fotballforbund.

-  Jeg var interessert den gangen det var oppe, fordi jeg mente Ungarn var et lag som kunne utvikles til å bli bedre enn det FIFA-rankingen tilsa. Det mener jeg forsåvidt nå også, for Matthäus har vel ikke hatt bare suksess, sier den tidligere norske landslagssjefen.

-  Men jeg har ikke tenkt noe mer på det i det siste. Den jobben jeg nå har fått, passer meg utmerket. Og det heller mer mot at jeg er ferdig som hovedtrener, enn at jeg tar en ny sjefsjobb, sier Drillo.

• Din kommentar: Savner du Drillo-fotballen?

FERDIG: Den tidligere tyske storspilleren Lothar Matthäus tok sin frakk og gikk i går.
UNGARN-SJEF? Tidenes mest suksessrike norske landslagssjef, Egil Olsen, lanseres som kandidat til den ledige sjefsjobben i Ungarn.