BYTTES UT MED KOKE? Barcelona skal være villige til å kvitte seg med Cesc Fabregas, og en rekke Premier League-klubber har fått tilbud om å kjøpe den tidligere Arsenal-spilleren. Foto: AP /Alberto Saiz / NTB SCANPIX
BYTTES UT MED KOKE? Barcelona skal være villige til å kvitte seg med Cesc Fabregas, og en rekke Premier League-klubber har fått tilbud om å kjøpe den tidligere Arsenal-spilleren. Foto: AP /Alberto Saiz / NTB SCANPIXVis mer

Kobles til United, City, Liverpool, Chelsea og Arsenal

La Liga-ekspert sikker på Fabregas-salg.

(Dagbladet): Etter tre sesonger i Barcelona er det trolig slutt for Cesc Fabregas.

- At Fabregas skal bort tar jeg for gitt. Mye tyder på London, sier C Mores La Liga-ekspert Petter Veland til Dagbladet.

Også spanske aviser er skråsikre. I dag skriver Mundo Deportivo at prisen for 27-åringen er på 36 millioner euro (294 millioner kroner).

Uønsket i Arsenal? Sportavisa mener at Fabregas ønsker seg en Arsenal-retur, men må finne en annen Premier League-klubb fordi manager Arsene Wenger allerede har en rekke kreative midtbanespillere.

Marca skriver at Barca vil ha tilbake summen de fikk fra Arsenal for tre år siden, og at Chelsea og Manchester City er først i køen. Også Manchester United og Liverpool er dratt fram som Spania-stjernens neste arbeidsgiver.

Barcelona-avisa Sport mener at Fabregas selges fordi sportsdirektør Andoni Zubizarreta ønsker å hente Atletico Madrid-teknikeren Koke - 22-åringen har en utkjøpsklausul på 60 millioner euro.

De samme spekulasjonene går igjen i britiske aviser, og La Liga-ekspert Petter Veland tror en god del stemmer brukbart.

- Det er voldsomt med rykter rundt Fabregas. Han blir linket til alle engelske klubber som har penger nok til å kjøpe han. Det er en jungel å bevege  seg inn i, det er et hysteri, sier C More-ekspeten og slår fast:

- At han skal bort tar jeg for gitt, og så er det mye som tyder på London. Det er mange engelske klubber som vil ha ham.

Barca-misnøye - Hvorfor vil Barcelona selge?

- Det er rett og slett misfornøyd med jobben han gjør. Det har vært en trend i tre sesonger å starte bra. Han er fantastisk på høsten, men så faller nivået på våren.

Veland påpeker at katalaneren ikke er et førstevalg i noen av rollene han kan bekle på Camp Nou, dyp midtbane eller hengende spiss.

- Han blir sett på som en god nummer to. Det er en del av grunnen, og så vil de ha tilbake pengene for ham. Dessuten er han heit på markedet.

Bedre enn Arsenal-spillere At Fabregas blir Frank Lampards erstatter i Chelsea er Veland skeptisk til. Han tviler også på at Arsenal allerede har takket nei til en retur.

- Det er spørsmål om det stemmer. Hvis Arsenal har muligheten til å hente Fabregas tilbake bør de slå til på det. Jeg synes Fabregas er bedre enn alt de har, sier Veland.

IKKE ØNSKET? Cesc Fabregas fikk dra til moderklubben Barcelona i 2011. Nå forteller ryktene at manager Arsene Wenger ikke er så hissig på at klubbens tidligere kaptein kommer tilbake. Foto: AFP /LEON NEAL / NTB SCANPIX
IKKE ØNSKET? Cesc Fabregas fikk dra til moderklubben Barcelona i 2011. Nå forteller ryktene at manager Arsene Wenger ikke er så hissig på at klubbens tidligere kaptein kommer tilbake. Foto: AFP /LEON NEAL / NTB SCANPIX Vis mer

Fabregas var unggutt på La Masia før han dro til Arsenal som 16-åring. Han forlot Arsene Wenger og Nord-London som kaptein etter åtte år og 212 matcher i 2011.

I helgen la Fabragas ut et bilde fra reklameopptak i London. Og han eier allerede en stor leilighet i bydelen Belgravia sammen med sin libanesiske samboer.

Det spekuleres i at Fabregas allerede har gjennomført legesjekken hos Chelsea i forbindelse med London-besøket.

Håndgemeng - Det er veldig rart hvis Fabregas går til en byrival til tidligere klubb. Og det har ikke vært god tone mellom Barcelona og Jose Mourinho. Fabregas og han har stått og kranglet på sidelinja. Alle kranglet, det var håndgemeng.

- Du tror historikken stopper en Chelsea-overgang?

- Nei, det er bare en ting som taler mot. Det som taler mest mot Chelsea er Fabregas' Arsenal-perioden. Det betydde mye for livet hans, sier Veland.

Fabregas kommer ikke til å posere med drakta hos en Premier League-klubb med det første. I går postet Fabregas et bilde fra det spanske landslagets fly med kurs for Washington, USA - før reisen går videre til VM i Brasil neste uke.

Også i VM-sluttspillet risikerer han å bli et andrevalg.

- Han er en fire mann som kjemper om de to plassene som er usikre hos Spania. Det avhenger litt av formasjonen. Han er åpenbart en av de som kjemper om en plass på laget, men er ikke sikker, sier Veland.