Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Kobraen» reddet TIL fra sesongens første hjemmetap

Slo tilbake mot formsterke Rosenborg.

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø - Rosenborg 1-1

Kampen på Alfheim søndag kveld var oppgjøret som ingen av lagene hadde råd til å tape. Og de to lagene styrte hver sin omgang.

Det endte til slutt 1-1 på Alfheim, men Tromsø - som spilte en svak første omgang - skapte muligheter nok i andre omgang til å vinne kampen.

Tidlig ledelse Det var Daniel Fredheim Holm som ga gjestene en pangstart da han etter bare ti minutter skjøt dem i ledelsen. Angrepsspilleren spilte vegg med Mikael Dorsin og vendte av begge TILs midtstoppere før han liggende pirket ballen forbi Markus Sahlman og i mål.

Rosenborg var det beste laget i første omgang, og hjemmelaget kom ikke til noen farlige sjanser.

Det var tydelig at Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo var misfornøyd med lagets innsats, for han gjorde to bytter i pausen. Ole Martin Årst og Ruben Kristiansen kom inn for henholdsvis Thomas Kind Bendiksen og Hans Åge Yndestad. 

Utligning Etter pause tok hjemmelaget mer og mer over, og etter ni minutter fikk de sin første ordentlige målsjanse. Magnus Andersen fikk avsluttet fra sekstenmeteren, men skuddet gikk rett på Daniel Örlund.

Laget fortsatte å presse på, og etter 69 minutter utlignet de ved Zdenek «Kobra» Ondrasek. Mangus Andersen slo ballen mot Årst, men innbytteren hoppet over og lot den gå videre til sin tsjekkiske spisspartner som upresset kunne bredside inn utligningen.

Målet er Ondraseks niende for sesongen, og han henger foreløpig med i kampen om toppscorertittelen.

Mot slutten hadde TIL flere store muligheter til å avgjøre. Vegard Lysvoll, Magnus Andersen og Thomas Drage var alle farlig frampå uten å ha marginene på sin side.

Resultatet betyr at TIL fortsatt har tilgode å vinne etter fotballferien, mens Rosenborg fortsatt ikke har tapt på bortebane i årets Tippeliga.

I neste runde reiser TIL til Fredrikstad, mens Rosenborg får besøk av Aalesund på Lerkendal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media